15-12-2020, 12:06
(12-12-2020, 12:26 )robs napisał(a):(11-12-2020, 20:44 )770214 napisał(a):(11-12-2020, 20:32 )Administrator napisał(a):(11-12-2020, 13:29 )770214 napisał(a):(11-12-2020, 11:37 )Człowiek z lasu napisał(a): U nas po 1szt karpia na członka rodziny :-)
A czy ktoś mówił oficjalnie że będzie płacone? Bo ja nic nie słyszałem? ...Może Administrator się w tej kwestii wypowie....
Tak, było mówione, że będzie płacone...lecz po tej informacji pojawiło się pismo Ministra Finansów, Funduszy i Polityki Regionalnej dotyczące zablokowania przez premiera w budżecie państwa na 2020 r. naszych pieniędzy. Przewodniczący Zarządu Głównego osobiście interweniował w tej sprawie do Wiceministra Wosia, a Zarządy Okręgowe podjęły stosowne uchwały w tej sprawie. pismo do wiceministra sprawiedliwości. Jest duża szansa, że nagrody zostaną wypłacone. Decyzje w tej sprawie już niebawem.
Dziękuję Panie Administratorze za odpowiedź...Będziemy wdzięczni jeśli poinformuje nas Pan....jeśli coś tylko będzie Pan wiedział. Pozdrawiam
Pan wiceminister ma teraz ważniejsze sprawy niż nagrody dla funkcjonariuszy SW. Kolega wiceministra, poseł Kowalski mówił "weto albo śmierć" i co teraz? Jak wyjść z twarzą, po takiej wypowiedzi, to są realne na dzisiaj problemy Ministerstwa Sprawiedliwości. Pan wiceminister, na mszy u Rydzyka nie potrafił zareagować na haniebne słowa tego pana, a będzie rozliczał mnie z mojej służby? Dopóty, dopóki za MS będzie odpowiadała Solidarna Polska, w SW dobrze nie będzie.
Z jaką twarzą?
Oni nie mają ani twarzy ani honoru - najważniejsza jest dla nich ciągnięcie kasy i stanowiska ochraniające ich.
Przecież jakby odeszli (a w końcu to nastąpi) to zostaną rozliczeni. A do tego rodzinki w spółkach skarbu państwa.
Więc o "twarzy" czy honorze w ogóle nie mówmy bo te pojęcia są im obce.