15-12-2020, 14:32
(15-12-2020, 10:09 )Marmurowy napisał(a): Ruszenie w jakikolwiek sposób trzynastek spowoduje ogromne problemy wśród służb mundurowych. Sam mam 9 lat służby i gdyby nie to, że jestem na 15 to już by mnie w SW nie było.
Koledzy wychodzi na to, że zabiorą lub już zabrali nam 13-tki, nie bedzie żadnego doliczania lat z cywila (art. 15 )zgubne marzenia - może jak włączą nas do ZUS, nagrody na święta, podnoszenie dodatków przed emeryturą ( w Policji i Wojsku już niema od dawna ), jeszcze ludzi trzymie w służbie po staremu tylko 15 lat służby i mała emeryturka do ktorej bedzie trzeba dorobic, ale zawsze coś. Młodzi robią z dnia na dzień i zwalniają się. Atmosfera zrujnowanego budżetu na przyszłe lata, Covid, oszczedności państwa. A starych nie wiem co jeszcze trzymie w SW, czekają chyba na skromną emeryturkę, jak im wszystkie dodatki znikną. Słyszałem, że wszystkie służby mają być ogólnie zrównane pod wzgledem finansowym - np. nie bedzie podnoszenia dodatków przed emeryturą w Sw, bo w Policji i Wojsku niema tego i ludzie się tam burzą. Coraz gorzej!!! Powodzenia.