15-12-2020, 22:46
(15-12-2020, 17:02 )Kapral_Opole napisał(a): Na jakiej podstawie mieliby Ci obnizyc ? Mam nadzieję ze zrozumieszz że tobie nic się nie obniży A innym co najwyżej podwyzszy. Nie znoszę psów ogrodnika mam nadzieję że to tylko błąd w zrozumieniu i że jednak nie jestes takim typem.
Miała zostać powołana grupa, postulat miał obowiązywać nie później jak od 1 stycznia 2020.
Wiem, że teraz najlepiej zwalać na pandemie ale jednak rządzący dali sobie 15.5mln premii w czasach pandemii.
Lata z cywila do dodatku za wysługę lat...
Płatne L-4 do 30 dni w roku...
Dodatki motywacyjne po 15 latach służby...
Art. 15 a
Wszystko miało już obowiązywać zgodnie z zawartym POROZUMIENIEM z 2018 roku... A nie ma NIC!
Zapowiedź powołania grupy miała uspokoić atmosferę. I udało się - sukces Pana Przewodniczącego!
Wprowadzone zostało tylko to co przyniosło korzyść tym, którzy już powinni być na emeryturze i pozwolić odświeżyć ducha SW młodszym, którym jeszcze na tej formacji i jej wizerunku zależy...
[/quote]
Ja np. Jestem przeciwny naliczaniu cywila do wysługi. Teraz wyjdzie na to, że mi obniża wypłatę przy takiej zmianie bo cywila mam 2 lata. Uważam, że ten dodatek powinien być rozumiany coś a'la lojanosc, czyli nim dłużej pracuje w firmie tym więcej mam.
[/quote]
[/quote]
Każdy rok Twojej pracy jest cenny i nie można z niego rezygnować bo składki odprowadzałeś
Jesteśmy jedyną formacją mundurową, która nie ma zaliczanego cywila do wysługi lat
2 lata cywila + 3 lata SW i masz wyższy dodatek a bez tych 2 lat musisz na ten sam dodatek dymać 5 lat