16-12-2020, 8:47
(15-12-2020, 18:16 )Emeryt2019 napisał(a): Panowie i Panie wyjdźmy na ulicę i dołączmy do wszystkich protestujących bo z porozumienia z 2018 roku została tylko nazwa nic nie dostaniemy to zdrada wszystkich grup pracujących jawne złodziejstwo jak można lata z cywilanie doliczyć ja mam około 114 tyś składek niech mi i ludziom zwrucą na konto.
Protesty nie wychodzą Nam na dobre. Najszybciej zrealizowano to o co nie protestowaliśmy tj dodatek po 25 i 27.5 latach służby. Następne protesty skończą się tym samym. Wg mnie wystarczy chwila cierpliwości. Na koniec lutego odchodzi bardzo dużo fuszy. Przypomina to rok 2005 i 2013, ale wtedy był inny rynek pracy. Obecnie tylu kandydatów nie znajdą do pracy. Mam znajomych w innych służbach. Tam odchodzi dużo więcej, nawet Ci którzy ledwo złapali uprawnienia. Nie czarujmy się SW jest ostatnim wyborem dla ludzi. Myślę że większości jednostek pojawi się zjawisko znane dotychczas z duży miast tzw wieczne wakaty i tysiące nadgodzin, za które nie chcą płacić tylko każą zbijać administracji. Skoro wg góry tam nie mają co robić to zlikwidować całą administrację. Specjaliści po cztach niezbędni a po jednostkach nie mają co robić to do ochrony zbijać nadgodziny. Monty Python.
Znaleźć dziś pielęgniarkę, lekarza czy radcę prawnego graniczy z cudem, nie mówiąc już o kimś z uprawnieniami. Tak atrakcyjna stała się praca w SW...