08-08-2018, 19:14
(06-08-2018, 17:53 )wojtas_1711 napisał(a): Ponaglam pytanie co z awansami na starszych straznikow 4 rok służby 2 lata i 5 miesiecy po szkole podoficerskiej w listopadzie powinienem miec awans na st kpr aha i prosze mi odpowiedziec na jakiej podstawiecte awanse sa zablokowane skoro po skonczeniu podoficerki jest to awans obligatoryjny prosze o odpowiedz
Szanowny Kolego Służba Więzienna jest taką piękną formacją ,że nic w niej nie jest normalne pewne i zgodne ze zgodnym. Ja już jestem 8 lat po kursie oddziałowych czyli idąc na logikę mój kierownik wysyłając mnie na ten kurs planował mnie awansować niestety tak się nie stało. Jakiś czas temu był przepiękny ukaz miłościwie nam wtedy panującego o awansowaniu ludzi pracujących na np stanowisku oddziałowego ,a mający st. strażnika i awansowaniu go na oddziałowego. Niestety w moim przypadku ukaz ten nie wiem czemu nie został spełniony. Oczywiście później była piękna informacja o tym jak takich fuszy awansowali i związki obtrąbiły to jako swój sukcesik tylko tego nie sprawdziły. kit jakich mało. Nie szukaj żadnej logiki bo tu jej nie ma. Dodam ,że nie miałem żadnej wtopy ,ani postępowań. W mojej jednostce jest kilku strażników czekających na st. strażnika i st.strażników czekających na oddziałowych. Ciągle słyszymy ,że nic z tego bo CZ bo okręg bo coś tak i coś tam ,a w ogóle to coś tam jeszcze gorszego i nie da rady. Zostało 3 lata do praw emerytalnych i nie wiem czy się uda awansować hahahhaha patola totalna. Pozdrawiam