14-08-2018, 16:38
(09-08-2018, 16:16 )jtd napisał(a):(06-08-2018, 17:53 )wojtas_1711 napisał(a): Ponaglam pytanie co z awansami na starszych straznikow 4 rok służby 2 lata i 5 miesiecy po szkole podoficerskiej w listopadzie powinienem miec awans na st kpr aha i prosze mi odpowiedziec na jakiej podstawiecte awanse sa zablokowane skoro po skonczeniu podoficerki jest to awans obligatoryjny prosze o odpowiedz
Mam troche więcej służby i coś Ci powiem. Z biegiem lat bardziej przejrzysz na oczy , że to co być może jest obligatoryjne, nie musi być obligatoryjne, a to co nie musi być obligatoryjne to jest obligatoryjne. Albo , że prawo wszystkich ne obowiązuje, albo to że są równi i równiejsi, albo że jest zawieszony posterunek , a ktoś pełni na nim służbę, notabene osoba która powinna być na innym posterunku fizycznie , na posterunku który nie jest zawieszony , ale nikogo na nim nie ma , bo trzeba robić robote na zawieszonym posterunku :-) Rozumiesz coś z tego? Z czasem skorupa Ci stwardnieje , zobojętniejesz, pójdziesz do psychiatry, dostaniesz dwie małe na rano i na wieczór. U Ciebie nastąpi to za ok 10 lat. Ja jestem na starych zasadach. Stary, trzymaj się, nie wnikaj w czwartym roku służby bo nie ujedziesz. Siema nara.
święte słowa