25-01-2021, 9:21
(24-01-2021, 15:17 )Zbig napisał(a):(23-01-2021, 16:17 )MdR napisał(a):(22-01-2021, 19:37 )Marmurowy napisał(a): [quote="Kotek kłopotek" pid='6900' dateline='1611246013']Nie ma takiej możliwości żeby Cie ktoś zwolnił. To nie prywatny folwark. Służbę przygotowawcza mogą przedłużyć. Na spokojnie dziewczyno, nie masz się czym martwić ?
Cześć. Jestem nowa na forum. W skrócie kobieta w służbie przygotowawczej. Parę lat jako cywil teraz od paru miesięcy f-sz. Powiedzcie mi taką rzecz. Kwestia ciąży w tym okresie. Wiem że mogą mi przedłużyć o ten okres służbę przygotowawczą. A czy mogą mnie "zwolnić"?
Po za tym sluzba jest wręcz stworzona do rodzenia dzieci. Jak dobrze to sobie rozplanujesz to 10 lat Ci minie w domu a płacić będą jak za robotę. 3 mce przed zajściem L4, potem ciąża zagrożona 9 mcy i 12 opieki. Następnie dwa zaległe urlopy. Razem 2 lata 4 mce. Robisz chwilę przerwy, głęboki oddech i dalej ... Osobiście znam przypadek trójki dzieci plus jakieś tam opieki co rusz bo kupka rzadka. Na 15 lat pracy może 5 była w pracy. A może nie. Złapała 15 i tyle ja widzieli. Dziś mówi że ta sluzba to z nieba jej spadła, lepsza jak wygrana w totka.
[/quot
To tylko służba może sobie pozwolić na dwa lata nieobecności funkcjonariuszki. A awanse jak z rękawa, czy się siedzi, czy się leży.....