18-02-2021, 18:59
(11-02-2021, 14:31 )jtd napisał(a): Premier do MS śle pismo, że NSZZiPW nadesłało pismo do Premiera , żeby wziął nadzór nad porozumieniem z 2018 roku bo nic się nie realizuje i MS ma odpowiedzieć związkowcom co dalej z tym porozumieniem , a kopię odpowiedzi przesłać do Premiera. Czyli Premier nie wie , że MS wydał rozporządzenie w sprawie kolejnej grupy roboczej. Teraz MS wyśle pismo do Premiera , że " Panie Premierze" już jest wszystko w porządku bo 28.01.2021 r powołałem zespół który zażegnał konflikt . No to Premier pomyśli no OK , jak sprawa załatwiona to dziękuję i bawcie się dobrze. Jest zespół niech pracuje. ALE JEST PEWIEN HACZYK. Zespół może pracować do 31.12.2022r. I teraz pytam, po to żeby po prostu wiedzieć na czym stoję w SW. Czy to już tak zostanie i koniec przepychanek o prozumienie z 2018 roku? Tylko chcę jasnej odpowiedzi i nic więcej.
To jest śmieszne, że ktoś zwraca się do Premiera by "ogarnął" podległego sobie MS a ten każe MS udzielić odpowiedzi zainteresowanemu.
To jak skazany napisze na mnie skargę do Dyrektora ZK to ten prześlę ją mnie bym ją rozpatrzył?
Jaja jak berety.
Każdy chce doić państwo z kasy ale odpowiedzialności nie ponosić.