10-03-2021, 16:21
(10-03-2021, 13:25 )lew napisał(a):(10-03-2021, 10:06 )Prison_Officer napisał(a):(09-03-2021, 16:57 )lew napisał(a):(07-03-2021, 20:17 )Administrator napisał(a):(07-03-2021, 16:28 )Dziambdzia napisał(a): Apel o pomoc dla Michała – funkcjonariusza Służby Więziennej.
Wierzę w szlachetne pobudki NSZZFiPW i pragnę oddać kwietniową składkę na nasz związek na rzecz Michała. Jak to zrobić?
Proponowałbym Panu/Pani zaprzestać uprawiać jakieś dziwne gierki na tak poważnej sprawie, jaka przydarzyła się naszemu Koledze, ponieważ jest to bardzo żenujące co Pan/Pani pisze i nie przystoi funkcjonariuszowi (jeżeli Pan/Pani nim jest) na takie zachowanie.
Nie rozumiem co żenującego jest w tym, że Kolega zaapelował o przekazanie jednomiesięcznych składek związkowych na pomoc potrzebującemu Koledze.
To aż tak potężna kwota bez której ZG sobie nie poradzi?
Nie wiem gdzie tu jakieś dziwne gierki.
Uważam pomysł za słuszny.
Niektórych to naprawdę fantazja ponosi. Nie stać cię na wpłacenie równowartości składki?
Ciekawe czy jak oglądasz reklamę fundacji np. Polsat to też im sugerujesz żeby wpłacili na jej rzecz z abonamentu.
Ja pierniczę, faktycznie do naszej służby już przyjmują każdego z łapanki.
Po pierwsze - uczyniłem takową wpłatę zaokrąglając w górę w stosunku do składki
Po drugie - to jeden z naszych a nie ktoś z łapanki z fundacji Polsat.
Po trzecie - może i przyjąłeś się Kolego z łapanki ale ja jestem z starego sortu z latami służby w SW więc takie wycieczki o "pierniczeniu" rób Kolego sobie w inną stronę.
Coś bardzo niektórych zakuła bardzo moja propozycja.
Mówiąc "z łapanki" miałem na myśli funkcjonariuszy takich jak ty, którzy wyskakują z pomysłami typu "niech związek wpłaci ze składek".