11-03-2021, 12:56
(10-03-2021, 18:06 )Dziambdzia napisał(a):(10-03-2021, 14:05 )Administrator napisał(a):(10-03-2021, 13:20 )lew napisał(a):(10-03-2021, 9:26 )Administrator napisał(a):(09-03-2021, 16:57 )lew napisał(a): Nie rozumiem co żenującego jest w tym, że Kolega zaapelował o przekazanie jednomiesięcznych składek związkowych na pomoc potrzebującemu Koledze.
To aż tak potężna kwota bez której ZG sobie nie poradzi?
Nie wiem gdzie tu jakieś dziwne gierki.
Uważam pomysł za słuszny.
Pozwól, że nie będę Ci tego tłumaczył, bo może być ciężko jak widzę.
Drogi Administratorze - Pan wybaczy ale nie piliśmy piwa zatem nie jesteśmy na "Ty" - zawsze zwracałem się do Pana z szacunkiem, mimo różnych poglądów i wymagam tego samego.
Trudno w istocie będzie Panu to wytłumaczyć, gdyż apel mój jest słuszny.
Sam wpłaciłem z własnej kasy i nie muszę się tym chwalić ale nie widzę przeszkody by dodatkowo związek też tak uczynił, przeznaczając na przykład miesięczną składkę całego związku na ten cel - przecież to jeden z naszych - tak trudno to zrozumieć?
Bardzo przepraszam, że zwróciłem się do Pana na "Ty". Zawsze w gronie związkowców zwracamy się do siebie "koleżanko, kolego" dlatego pozwoliłem sobie na taki zwrot. Mi nie jest nic ciężko zrozumieć, ale widzę, że Pan ma z tym problem. Uświadomię Pana, (jeżeli Pan tego nie wie) że nie ma w Służbie Więziennej drugiej takiej instytucji, która by tak pomagała osobom potrzebującym jak Niezależny Samorządny Związek Zawodowy Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa, więc bardzo proszę skończyć tą zbędną polemikę i nie uprawiać jakiejś chorej polityki na krzywdzie drugiej osoby.
Zgadzam się z administratorem jesteśmy kolegami zwiazkowymi zawsze na spotkaniach tak do siebie się zwracamy pomimo tego, że różnica wieku bywa czasami spora. Wróćmy jednak do meritum. Kiedyś księgę "dozorował" kolega Radosław nigdy nie wydawał swoje opini w tematach, bo jak twierdził jako Administrator jest bezstronny!
A ja apeluję do"szefów" w terenie przekażmy kwietniowe składki, mozemy dawać na psy i koty z własnej kieszeni to dajmy dla kolegi.
Masz rację Kolego - nie mam nic przeciwko zwracaniu się per "Kolego" zwłaszcza w naszym związku ale przyznasz, że zwrot Administratora "Pozwól, że nie będę Ci tego tłumaczył, bo może być ciężko jak widzę." nie ma nic wspólnego z kulturą i trąca arogancją? Wszak nie widzę tu wyrazu KOLEGO Tylko "Ci" (zamiast "Tobie" jeśli już ma być arogancko :-) )
Masz również rację, że Koledze Administratorowi brak bezstronności i to nie od dzisiaj - wczoraj na przykład opublikowałem post nie łamiący w żaden sposób regulaminu na temat kamer na stanowiskach "monitorowych". Otrzymałem sygnały z Polski, że post ten się ukazał a potem zniknął z niewiadomych przyczyn.
Trudno nie kojarzyć tego z cenzurą.