11-03-2021, 13:47
(11-03-2021, 13:32 )Administrator napisał(a):(11-03-2021, 12:35 )lew napisał(a):(10-03-2021, 14:05 )Administrator napisał(a):(10-03-2021, 13:20 )lew napisał(a):(10-03-2021, 9:26 )Administrator napisał(a): Pozwól, że nie będę Ci tego tłumaczył, bo może być ciężko jak widzę.
Drogi Administratorze - Pan wybaczy ale nie piliśmy piwa zatem nie jesteśmy na "Ty" - zawsze zwracałem się do Pana z szacunkiem, mimo różnych poglądów i wymagam tego samego.
Trudno w istocie będzie Panu to wytłumaczyć, gdyż apel mój jest słuszny.
Sam wpłaciłem z własnej kasy i nie muszę się tym chwalić ale nie widzę przeszkody by dodatkowo związek też tak uczynił, przeznaczając na przykład miesięczną składkę całego związku na ten cel - przecież to jeden z naszych - tak trudno to zrozumieć?
Bardzo przepraszam, że zwróciłem się do Pana na "Ty". Zawsze w gronie związkowców zwracamy się do siebie "koleżanko, kolego" dlatego pozwoliłem sobie na taki zwrot. Mi nie jest nic ciężko zrozumieć, ale widzę, że Pan ma z tym problem. Uświadomię Pana, (jeżeli Pan tego nie wie) że nie ma w Służbie Więziennej drugiej takiej instytucji, która by tak pomagała osobom potrzebującym jak Niezależny Samorządny Związek Zawodowy Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa, więc bardzo proszę skończyć tą zbędną polemikę i nie uprawiać jakiejś chorej polityki na krzywdzie drugiej osoby.
"Bardzo przepraszam, że zwróciłem się do Pana na "Ty"" - przeprosiny przyjęte (kolejny raz zresztą).
Nie mam nic przeciwko zwracaniu się per Koleżanko / Kolego.
Jednak w zdaniu "Pozwól, że nie będę Ci tego tłumaczył, bo może być ciężko jak widzę." nie doszukałem się słowa "Kolego".
Jeśli nie widzi Pan Administratorze różnicy pomiędzy "Kolego" a "ci" (powinno być Tobie - tak przy okazji) to świadczy o Panu.
Nie twierdzę, że NSZZFiPW nie pomaga stąd moje zdziwienie na zacietrzewienie na przedstawioną przez jednego z Kolegów propozycję.
Jakoś nikt nie przedstawił żadnych argumentów dlaczego by nie pomóc w tym przypadku skoro tak się pomaga w tej "instytucji" choć wg mnie słowo "instytucja" użyte jest na wyrost.
P.S. Dlaczego nie ukazał się mój post na temat przepisów dotyczących instalowania kamer na stanowisku "monitorowego"?
Doprecyzowując pytanie: dlaczego ukazał się na trochę a po południu już go nie było?
Koledzy z Polski dawali znać, że był i został usunięty. Tylko nieliczni zrobili sobie z tego screena a mógłby on pomóc tym który potrzebują pomocy prawnej w tym zakresie
Czy ma Pan jakieś naciski z "góry" lub jakiekolwiek inne dotyczące przedstawionych podstaw prawnych określających brak możliwości prawnych instalowania kamer na stanowisku "monitorowego"?
Chodzi o zawartą w poście merytorykę dającym oręż "monitorowym" w wskazywaniu niezgodnych z prawem działań przełożonych czy może o autorów podlinkowanego na ten temat opracowania naukowego?
Wszak post ten nie łamał regulaminu, nie obrażał, nie przeklinał itd.
Rzeczywiście Pana wpis odnośnie monitoringu został przez pomyłkę zaznaczony, co spowodowało, że został cofnięty, za co przepraszam. Nie było to w żaden sposób działanie celowe, po prostu nie ten post zaznaczyłem. Błąd został naprawiony.
Przeprosiny przyjęte - po raz kolejny w ostatnim czasie.
Postawa Pana i skrucha godna pochwały jak również rychłe naprawienie błędu