28-03-2021, 10:45
(27-03-2021, 22:21 )jtd napisał(a):(27-03-2021, 21:11 )Grzegorz napisał(a): Witam!Jakby tu powiedzieć , a faktycznie napisać NIC DODAĆ , NIC UJĄĆ. Pozdrawiam Ciebie i tych uczciwych. A tych co działają na szkodę f-szy nie pozdrawiam i nie życzę wam nic dobrego jak i wy mi nie życzycie. Bajo bajo.
Tak jak już wiemy zostaliśmy pozbawieni możliwości wzrostu dodatku służbowego. Nie tylko tego czasowego na który czekaliśmy ma końcu służby ale także w czasie służby poza literalnie wymienionymi przypadkami w piśmie DG.
I co-po raz kolejny nic się nie stało....
Po raz kolejny CZSW zrywa jednostronnie niepisaną umowę-my do końca służby trzymamy fason a oni rekompensują nam lata z najniższym dodatkiem.
I my nadal nic nie robimy.
Wierzycie że teraz nagle wzrosną nam dodatki....dodatki już są dla zasłużnych f-szy po 25 roku służby cóż że dla reszty nie starcza.
Ja potrafie liczyć i wiem że nigdy już nie będę miał takiej emerytury jak moi koledzy którzy odeszli w styczniu i to pomimo tego że już mam 3-5 lata służby więcej niż oni
I nadal wszystko jest ok.
Porozumienie z 2018 obowiązuje a nadal nie zrealizowane,
Płatne nadgodziny w części jednostek to fikcja kosztem zdejmowanych stanowisk.
Kolejne polecenia i wytyczne wydawane przez oderwanych od rzeczywistości biurokratów za ich wspaniałych biurek.
I nadal wszystko jest ok.
Najważniejszy jest skazany i jego bezpieczeństwo. Nam dzień w dzień pokazują gdzie nas mają....
Ja straciłem już złudzenia,tak jak większość z was kosztem zdrowia i rodziny poświęciłem najlepsze lata i teraz po raz kolejny dostałem od służby w pysk.
I co z tego....sam świata nie zbawię i nie zmienię tego co jest . Siła jest w Nas i a pytanie brzmi czy stać nas na wspólny wysiłek by w końcu było lepiej?
Życzę wszyskim zdrowia,spokju i siły by przetrwać w tym...
Stary i jak okazało się głupi sierżant.
Tak jak piszesz kolego JUŻ NIEMA W SW podniesienia DODATKU przed odejsciem na emeryturę i zrównali nas z Policją, jedynie jak masz 25 lat slużby to ci dodatek podniosą przed emeryturą. Już zaden Dyrektor ZK/AS nie wyjdzie przed szereg z podniesieniem funkcjonariuszowi dodatku przed emeryturą przed 25 tym rokiem służby bo wie czym to grozić może. Możemy tez zapomnieć o bieżącym podnoszeniu dodatków służbowych bo w budżecie niema pieniedzy według rządzących. Tak czy tak teraz 90% funkcjonariuszy SW to kadra nie mają uprawnien do emerytury i bedą siedziec cicho i swoje robić, wiec robota bedzie sie kulała, przełożeni zadowoleni, rządzący zadowoleni. Reszta starych albo odejdzie na mizerną emeryturę albo bedą pracować, albo L4 a i tak robota bedzie się kulała dzieki 90% młodych i mimo L4 starych. Wakatów wolnych bedzie mało, młodzi ludzie bedą pracować do 25 lat służby oraz bedą pracować też niektorzy starsi i do dodatku służbowego, O TO IM CHODZIŁO. Starzy funkcjonariusze nawet jak beda chorowac L4 to i tak jest teraz 90% młodych bez uprawnien i robota bedzie robiona. Dobre czasy już minęły w SW i nikt na to nie pomoże nam. Pzdr.