30-03-2021, 9:14
(30-03-2021, 7:24 )ementaler napisał(a):(29-03-2021, 17:18 )Srebrny Judasz napisał(a): Niech sami zapindalaja ja mam dość, więc L4 dwa tygodnie tydzień odpoczynku i ponownie dodatku nie ma więc niech spadają Ci którzy nie odeszli a mieli prawa niech żałują.
ja odszedłem z końcem lutego i to była najlepsza decyzja a większość z kim rozmawiałem liczyła tak każdą złotówkę, a to dadzą dodatek większy a to może covidowe, może coś ktoś wywalczy, może judaszowe i będzie zastrzyk gotówki, za rok będzie lepiej. No to teraz macie prezent.Myślisz że twoje l4 coś załatwi - nie , to powinno zrobić co najmniej 50% kadry a tak ten dodatek co masz nawet ci obniżą za te l4 .Taka prawda.Szansa to zgrana ekipa a tu tego nie uświadczysz i tak naprawdę nie masz na kogo liczyć że Ci pomoże.Pozdrawiam
Zgadzam sie z Tobą kolego że ci co teraz odeszli na emerytury to wygrali los na loterii, ci ktorzy zostali z uprawnieniami do emki stracili już dotychczas dawany przez Dyrektora ZK / AS wysoki dodatek do emerytury od teraz NIE DO ODROBIENIA, emeryturę bedą mieli od teraz dużoooooo mniejszą, ale mogą pracować do 25 lat służby i to dopiero odrobić. Współczuję tym ludziom bo mieli szansę ale jej nie wykorzystali. Dobrze już było w SW, zrównali nas z Policją, gdzie niema podnoszenia dodatku służbowego przed odejsciem na emeryturę. Teraz żaden Dyrektor nie wyjdzie przed szereg z podniesieniem przed emeryturą dodatku funkcjonariuszowi. Trzeba pracować do 25 lat służby koledzy, trudno. Powodzenia.