30-03-2021, 14:44
(30-03-2021, 9:44 )Wtff napisał(a):(30-03-2021, 7:24 )ementaler napisał(a):(29-03-2021, 17:18 )Srebrny Judasz napisał(a): Niech sami zapindalaja ja mam dość, więc L4 dwa tygodnie tydzień odpoczynku i ponownie dodatku nie ma więc niech spadają Ci którzy nie odeszli a mieli prawa niech żałują.
ja odszedłem z końcem lutego i to była najlepsza decyzja a większość z kim rozmawiałem liczyła tak każdą złotówkę, a to dadzą dodatek większy a to może covidowe, może coś ktoś wywalczy, może judaszowe i będzie zastrzyk gotówki, za rok będzie lepiej. No to teraz macie prezent.Myślisz że twoje l4 coś załatwi - nie , to powinno zrobić co najmniej 50% kadry a tak ten dodatek co masz nawet ci obniżą za te l4 .Taka prawda.Szansa to zgrana ekipa a tu tego nie uświadczysz i tak naprawdę nie masz na kogo liczyć że Ci pomoże.Pozdrawiam
Własne o te zgranie tutaj chodzi. Rok temu jak miały być podwyżki protestowałem przeciwko procentowemu ich podziałowi. Chciałem równej kwoty dla wszystkich, tak młodych jak i starych. Jakie było oburzenie turbo specjalistów na tej księdze, że muszę porobić trochę, to tez swoje dostanę, ze się nie należy, ze on zapiernicza bardziej. Starałem się argumentować, ze nie chodzi tylko o pieniądze, a o to, że czsw może zrobić wsyztsko wbrew wcześniejszym ustaleniom, a wy się jeszcze na to zgadzacie. Pisałem, ze niedługo cz zrobi coś wbrew tym starym i będą protestować i płakać nad niesprawiedliwością. I co? Nic. Żadnego zgrania. Siedź cicho, bo się nie należy.
Minął rok i jak widać czsw wysterował tych starych. Brak dodatków na odejście. Można byłoby napisać złośliwie, ze musicie Jeszcze trochę popracować na godna emeryturę, a nie uciekać po 15 latach licząc na dodatki od dyrektora. I co mnie to obchodzi, bo mnie to na razie nie dotyczy. Tak jak niektorzy pisali z podwyżka zeszłoroczną. Jednak po co? Nie lepiej walczyć o swoje dla wszystkich, bo jak widać nie ma rzeczy nietykalnych w tej służbie? Dzisiaj nierówny podział podwyżek, jutro brak dodatków na odejście. Pojutrze emerytury po 65 roku życia. Zamiast się zorganizować wszyscy razem, to toczycie wojenki kto jest lepszy i komu się więcej należy. Jak dzieci. A kierownictwu w to graj, bo mogą zrobić wszystko.
wysokie dodatki dla kierownictwa i dyrektorów w czasie służby, oni nie będą się prosić o dodatki na koniec... czas pokazać, że w związku z tym funkcjonariusze szeregowi dbają o zdrowie.. niech płacą a za nadgodziny tym co ich zastąpią... niech będzie jak w policji, wielomiesięczne zwolnienia licznych funkcjonariuszy... niech płacą... bo nnie ma się co łudzić, kasy na dodatki w czasie pełnieniea służby nie ma , oczywiście poza tymi dla kierownictwa, więc, czas dbać o zdrowie