31-03-2021, 18:45
(31-03-2021, 8:59 )lew napisał(a):(26-03-2021, 21:52 )jtd napisał(a): Nareszcie koniec chodzenia i płaszczenia się o dodatek do dyrektora co ma tyle samo albo mniej służby . Nareszcie koniec tej patologii uskutecznianej przez lata. Teraz czas na normalność. Myślę , że w końcu będziemy mieli już teraz wszyscy płacony dodatek progresywny, żeby nie było że kapral 2 lata służby ma 400zł a mł chor 20 lat służby 500zł. Można zgodnie z obowiązującymi przepisami mieć dodatek do 50 % podstawy + stopień i już teraz trzeba zacząć normalnie płacić. Nareszcie myślę ,że będzie tak że jak ktoś ma 15 lat służby to już te 1500zł brutto spokojnie może mieć. 20 lat 2000zł 25 lat 2500zł. Wierzę cały czas w mądrość wykształconych , uczciwych i prawych ludzi czasowo pełniących decyzyjne stanowiska.
"mądrość wykształconych, uczciwych i prawych ludzi czasowo pełniących decyzyjne stanowiska"
No to mnie rozbawiłeś.
Rozumiem, że to był sarkazm bo obecnie SW (zwłaszcza ta na górze) przesiąknięta jest nieprawością i brakiem uczciwości.
O deficycie tych cech można by tomy napisać.
Koledze się włączył świat bajki i fantazji. Dodatek uznaniowy jest uznaniowy jego wielkość może teoretycznie być zmienna i jest ,młody 400 stary 500 zł czyli jest OK ,ale czy sprawiedliwe?Czy po 20 latach otrzyma 2000zł (choć by przed emką)- no parodia, tyle lat ucinali, zabierali po kawałku co tylko się dało a tu taka rozrzutność .Piszą tu wszyscy propozycje,dodatek progresywny jakieś stopnie finansowania co roku.A Hary Poter to czyta i się śmieje, na koniec zrobi jak zawsze tyko wam ten kamień filozoficzny pozostanie.W innych służbach dają , nie , są jakieś ważne względy aby dodawać , nie bo jest OK i wszyscy ochoczą choć bez uśmiechu idą do roboty no może trochę ponarzekają - i tak już od paru lat