01-04-2021, 18:49
(01-04-2021, 14:23 )pablopablo11@interia.pl napisał(a):Nie wiem jak obecny ale poprzedni dyr. jeszcze ok. roku przed emeryturą miał ok.49%, on na koniec nie musi dostawać nic(01-04-2021, 13:47 )pablopablo11@interia.pl napisał(a):(01-04-2021, 13:10 )Administrator napisał(a):(01-04-2021, 11:58 )pablopablo11@interia.pl napisał(a):(01-04-2021, 11:45 )Administrator napisał(a): W żaden sposób nie chcę się wypowiadać nt. dodatków dla dyrektorów i kierownictwa, ale skąd Pan wziął dodatki "funkcyjne" u nas w służbie?
słusznie, źle napisałem. Grupy zaszeregowania Na tej podstawie kierownictwo zarabia więcej, ale na jakiej podstawie dodatek procentowy ma być wyższy dla kierownictwa?
I znowu nie chcę się wypowiadać nt. dodatków... ale po pierwsze "grupy zaszeregowania" to nie dodatki służbowe, a po drugie, to skąd takie stwierdzenia o jakiś "dodatkach procentowych wyższych dla kierownictwa"?
wyjaśnie...
mamy dodatki służbowe i grupy zaszeregowania.
grupy zaszeregowania: dyrektor czy kierownik ma wyższą grupę zaszeregowania bo zajmuje wyższe stanowisko od np. wychowawcy, np jak wychowawca ma 700 zeta dodatku a kierownik 1700 zł mimo że mają podobny staż pracy to z czego to wynika? Bo przy takich kwotach wychodzi, że kierownik ma np. 35% dodatku służbowego , a wychowawca np. 15%....
dodam, że dodatek słuzbowy to nie grupa zaszeregowania. Grupa zaszeregowania to normalne, że jest wyższa u kierownictwa i ztego wynika,że dyrektorrzy czy kierownicy zarabiają więcej... ale już dodatek słuzbowy dwa razy wyższy niż u funkcjonariusza, któregy jak wynika z grupa zaszeregowania nie zarabia dwa razy mniej niż kierownika,,,,to coś nienormalnego