03-04-2021, 14:02
(03-04-2021, 11:51 )Prison_Officer napisał(a):(02-04-2021, 21:57 )MdR napisał(a):(02-04-2021, 19:57 )Administrator napisał(a):(02-04-2021, 17:48 )Człowiek z lasu napisał(a):(01-04-2021, 22:26 )john napisał(a): To niech w Twoim mieście Klego przeczytają ustawę z 2020 r w sprawie Covid. Na jej podstawie dostaliśmy dodatki Covidowe. Ci co nie przyjmują dzieci medyków i f-szy do przedszkola będą mieli cofnięta kasę za to... Bat się kreci ale powoli...
Kolejny raz jesteśmy na końcu albo nas wcale nie ma!!! Nie ujęci jako służba mudurowa abyśmy mogli skorzystać z przywileju zaprowadzania dziecka do żłobka czy przedszkola, żenada!!! Pewnie straż miejska jest a my nie.
Bardzo przepraszam, ale nie zgodzę się z tym, że nie zostaliśmy ujęci jako służba mundurowa? Jedynie można "pogratulować" Dyrektorom przedszkoli czy żłobków, którzy uważają, że jednostki organizacyjne Służby Więziennej nie są jednostkami. które zapewniają bezpieczeństwo i porządek publiczny. Proszę zapoznać się z rozporządzeniami i wskazać, w którym miejscu Służba Więzienna nie została ujęta?
Interpretacja jest na NIE. Wymieniane są trzy służby Policja, Wojsko, Straż Pożarna. Można zrobić aferę w przedszkolu ale wiadomo jak się to skończy. Postawia dziecko przez chwilę przy otwartym oknie i nie dość że do przedszkola więcej nie pójdzie to w święta będę pediatry szukał. To subtelne NIE zawsze biorę na poważenie. Z przedszkolankami nie ma żartów.
Co to za brednie. Interpretacja na NIE to chyba jest twoja. W moim mieście i okolicznych miejscowościach, gdzie rozsiane są dzieciaki f-szy SW nie było ani jednej takiej interpretacji. Zresztą jesteś chyba jedyną osobą, która ma problem ze żłobkiem/przedszkolem. Ponadto przypominam, że SW również jest formacją porządku publicznego, ponieważ jednym z zadań należącym do SW jest:
ochrona społeczeństwa przed sprawcami przestępstw osadzonymi w zakładach karnych i aresztach śledczych, z naciskiem na OCHRONA SPOŁECZEŃSTWA.
Dokładnie jak kolega wyżej napisał. Mnie odrazu tego samego dnia po konferencji o zamknieciu sie pytali czy chce zostawić dziecko w zerówce ponieważ pracuje w służbie mundurowej i należy sie mojemu dziecku opieka. Jak pytałem kolegów w pracy to też nie maja z tym problemu w innych miejscowosciach niż ja. To co Ty mowisz ze sa na NIE to az ciężko uwieżyć