07-04-2021, 9:34
(06-04-2021, 20:51 )xxxx napisał(a): [quote="gruby123" pid='7625' dateline='1617729903']Nie jest to ściema znam ludzi co mieli odejść z końcem kwietnia i decyzja przyszła z okręgu Warszawskiego blacha f-sz 18,8 lat w służbie i jak miał 450 zł to tyle będzie miał odchodząc a stary chciał podnieść do 1300 zł ale okręgowy blacha . Jak nie masz 25 lat służby to nie masz po co iść ale drugi związek już protest szykuje na razie na papierze ciekawe co z tego wyniknie może marsz na Warszawę w maju, czerwcu bo w 2018 r troszkę to efektu przyniosło. Góra sobie naszym kosztem szykuje odprawy i nagrody itd.
Dokladnie, jak odchodziłem na emkę w styczniu,żadnego pisma odnośnie podnoszenia dodatkow w kadrach na pewno nie było,bo inaczej nikt by mi nie podniósł.To jest chyba jakaś ściema dla szeregowych f-szy(chociaż ja takim byłem),aby mieli takie przeświadczenie i nie zawracali głowy przełożonym.Ciekawe czy specjaliści i dyr.,też mają wstrzymane dodatki???
Zgadzam sie z tobą kolego że jak masz teraz 25 lat służby to dopiero możesz isc do Dyra ( bo jak mniej służby to blacha ) o podniesienie dodatku przed emeryturą, a jak mniej służby to odchodzisz na mizerną emeryturę z tym co masz, tak jest w Warszawie, czyli też wszędzie. Marsz do Wawy ci nic nieda bo bedzie bez Policjantów bo u nich niema podnoszenia dodatków przed emeryturą i nie pójdą z nami. Ci co już odeszli na emerytury w SW z dodatkami to mają szczeście a ci co zostali i mają 15 lat służby i więcej to już nigdy tego nie odrobią albo odejdą po 25 latach slużby lub odejdą teraz na mizerne emerytury bez podniesionego dodatku, mogą nawet rok chorować na L4. Tylko nam zdrowia życzyć do 25 lat służby i dotrwania do ładnej emerytury. A coraz gorzej bedzie koledzy z finansami w mundurówce, niewiadomo kto wygra kolejne wybory, Covid, w budżecie brak kasy, nowe zapomogi i dotacje dla cywili, waloryzacje np. 500+ itd., dobre czasy minęły w SW. Pozdro.