22-04-2021, 22:45
(22-04-2021, 18:15 )xxxx napisał(a):(22-04-2021, 14:48 )prawie napisał(a):Panie Oficer coś nie chce mi się wierzyć w twoje słowa, że niby zabrakło ci 1,5r. do dorzywotniej emerytury w cywilu i się zwolniłes takie bajki to dzieciom na dobranoc, a ludzie tu piszą o rzeczach które im się należą jak psu buda bo tak stoi w przepisach, porozumieniach itd.(22-04-2021, 9:47 )Oficer napisał(a):Drodzy panowie zwracam się do was bo większość to chłopy. Przestańcie się wiecznie użalać nad swoim losem. Ja zwolniłam się jeszcze nie mając praw bo z urzędu brakuje mi wojsko ale trzeba powiedzieć rzeczy po imieniu. Dzieciaki jak wam źle to na co czekacie? Na dodatek od dyra? 1.5 roku do praw i poszłam a jak wy lubicie się masochicić to róbcie to panowie. Mam nadzieję że admin mi tego nie wykasuje.(21-04-2021, 23:25 )Szambo Wielkie - sw napisał(a):(17-04-2021, 6:47 )Rafal napisał(a): To którego idziemy na L4...Jakieś propozycje....Niestety prawda bolesna. Macie tyrać za miskę ryżu jak to mówił guru, nie odzywając się i nie prosząc o nic bo jeśli coś jest to z pewnością nie dla normalnego szaraczka...W inspektoratach siedzą w nadmiarze stanowisk (no ale to jest elita), biorą konkretną kapuchę a po jednostkach dwoją się i troją oraz ludzi delegują po jednostkach bo ludzi brakuje. Owszem brakuje bo tych dobrych pracowników się wykończyło, zajechało nie szanowało i teraz widać tego efekty. Prawda jest żenująca "Titanic" już tonie ciekawe tylko ile szalup ratunkowych starczy i dla kogo... Powodzenia i zdrowia w tych dziwacznych czasach
ZGADZA SIĘ KOLEGO DODATKI PRZED EMERYTURĄ SĄ OBECNIE PODNOSZONE DOPIERO OD 25 LAT SŁUŻBY, dobre czasy minęły w SW. ZRÓWNANO NAS Z POLICJĄ, WOJSKIEM itd.
Zastanawiam się tylko dlaczego wszyscy co tu piszą o swoich bolączkach nie zgłaszają tego na swoich zebraniach związkowych w Zakładach Karnych. Po to są wybrani Ci związkowcy na przewodniczących aby wysłuchać waszych problemów i jeśli większość zadecyduję to mają przesłać to dalej. Jeśli chcemy coś ugrać to musimy trzymać się razem i razem walczyć o godne traktowanie naszej profesji. W jedności jest siła, musimy jak jeden trzymać się razem obojętnie czy to kwat, penit , ochrona, wszyscy jesteśmy funkcjonariuszami i powinniśmy być dumni z tego co robimy bo robimy dobrą robotę. Niestety nie jesteśmy doceniani przez naszych przełożonych którzy w większości nie znają się na pracy w służbie bo są teoretykami. Przemyślmy to i zacznijmy walczyć o swoje i o dobre imię Służby Więziennej bo nie po to tylko przyszedłem tu pracować dla pieniędzy ale też po to aby zrobić coś dobrego dla społeczeństwa. St. Oddziałowy 15 lat służby 12 lat w oddziałach na pierwszej linii ( to dla tych co by twierdzili, że nic nie wiem o pracy w SW) Jestem dumny, że tu pracuję.