23-04-2021, 8:19
(23-04-2021, 6:15 )rawablus napisał(a):(22-04-2021, 18:15 )xxxx napisał(a):No niestety ,ale zgadzam sie przedmówcą. Wstępując do służby każdy wiedział , że jest taki akt prawny jak ustawa o SW i godził się na warunki w nim zapisane. Teraz nagle towarzycho stało sie roszczeniowe jak nigdy. Nie podoba sie to do cywila. Dodam , że mam 11 lat służby i 450 zl dodatku. Wkurza mnie wiele rzeczy w SW ale pracuję bo sie na to godze. Jak mi sie odklei to poprostu sie zwolnie. Wiecznie niezadowolonym radze zmienić pracę , nie będziecie się musieli przejmować pociotkami i tymi co mają wiecej (słusznie bądz nie ).(22-04-2021, 14:48 )prawie napisał(a):Panie Oficer coś nie chce mi się wierzyć w twoje słowa, że niby zabrakło ci 1,5r. do dorzywotniej emerytury w cywilu i się zwolniłes takie bajki to dzieciom na dobranoc, a ludzie tu piszą o rzeczach które im się należą jak psu buda bo tak stoi w przepisach, porozumieniach itd.(22-04-2021, 9:47 )Oficer napisał(a):Drodzy panowie zwracam się do was bo większość to chłopy. Przestańcie się wiecznie użalać nad swoim losem. Ja zwolniłam się jeszcze nie mając praw bo z urzędu brakuje mi wojsko ale trzeba powiedzieć rzeczy po imieniu. Dzieciaki jak wam źle to na co czekacie? Na dodatek od dyra? 1.5 roku do praw i poszłam a jak wy lubicie się masochicić to róbcie to panowie. Mam nadzieję że admin mi tego nie wykasuje.(21-04-2021, 23:25 )Szambo Wielkie - sw napisał(a): Niestety prawda bolesna. Macie tyrać za miskę ryżu jak to mówił guru, nie odzywając się i nie prosząc o nic bo jeśli coś jest to z pewnością nie dla normalnego szaraczka...W inspektoratach siedzą w nadmiarze stanowisk (no ale to jest elita), biorą konkretną kapuchę a po jednostkach dwoją się i troją oraz ludzi delegują po jednostkach bo ludzi brakuje. Owszem brakuje bo tych dobrych pracowników się wykończyło, zajechało nie szanowało i teraz widać tego efekty. Prawda jest żenująca "Titanic" już tonie ciekawe tylko ile szalup ratunkowych starczy i dla kogo... Powodzenia i zdrowia w tych dziwacznych czasach
ZGADZA SIĘ KOLEGO DODATKI PRZED EMERYTURĄ SĄ OBECNIE PODNOSZONE DOPIERO OD 25 LAT SŁUŻBY, dobre czasy minęły w SW. ZRÓWNANO NAS Z POLICJĄ, WOJSKIEM itd.