25-04-2021, 15:02
(25-04-2021, 12:20 )anton napisał(a):(25-04-2021, 11:12 )Administrator napisał(a):(25-04-2021, 6:49 )olee napisał(a):(24-04-2021, 9:09 )DAB77 napisał(a):(23-04-2021, 16:02 )DAB77 napisał(a): DOKŁADNIE !!! - dołączam się do prośby. Proszę o info o wypracowanym projekcie - jeśli to nie jest tajemnica marketingowa :)
Chyba jednak TOP-SECRET - szkoda, myślałem, że f-sze jako pierwsi powinni poznać treść tego projektu :(
Ukrywają po to by ludzi nie denerwować Czekamy cierpliwie.
Na szczegóły musimy poczekać do spotkania, które ma się odbyć 6 maja 2021 r. Na chwilę obecną, mogę jedynie powiedzieć, że propozycja przedstawiona przez NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa ma charakter dodatku progresywnego, który miałby być podnoszony wraz ze stażem służby, w celu zahamowania odpływu doświadczonej kadry zgodnie z § 6 ust. 3 Porozumienia z dnia 19 listopada 2018 r. zawartego pomiędzy Ministrem Sprawiedliwości a NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa.
Jeśli już rozmawiają w naszym imieniu to niech nam przedstawią to na co mamy liczyć w pyszności? Projekt to projekt ale nie wiem nawet jaki!?
To tylko rozmowy, mogą ustalać i ustalać.... To są rozmowy, które prowadzą do czegoś co będzie może za dwa albo trzy lata... Co z dodatkiem czasowym teraz...to mnie interesuje, a nie puste obietnice tego co dopiero wprowadza albo nie. Art. 15 a też miał być zmieniony najpóźniej do końca 2019, a obiecywali przed wyborami w 2015... Ch.. z tych rozmów wynika, ważne że góra związkowa dostała kasę za służbę ponad 25 lat, na reszcie specjalnie im nie zależy, więc rozmawiaja, rozmawiają, rozmawiają.... Puste słowa i puste obietnice