25-04-2021, 20:50
(24-04-2021, 21:49 )Franz napisał(a): Jestem za tym abyśmy złączyli siły i wspólnie podjęli walkę z nierównym traktowaniem funkcjonariuszy. Jestem przekonany, że jest TU zdecydowanie więcej funkcjonariuszy, którzy zakazili się w służbie Covid-19, a przełożeni wmawiają nam, że tak nie jest oraz stosują wobec nas różne inne "chwyty". Jestem przekonany, że jeśli pokrzywdzonych funkcjonariuszy ujawni się więcej i sprawa zrobi się medialna i głośna na całą Polskę to wówczas jest cień nadziei na sprawiedliwe rozstrzygnięcie.
Dodam tylko do tego co przedstawił Franz, że z pisma z CZSW wynika, że zaziłem się wmomencie, kiedy miałem pierwsze objawy ( według pisma po służbie nocnej i od razu wystąpiły objawy. Tymczasem nie jest wiedż tajemną, że okres inkubacji wirusa wynosi 1-14 dni ( dane WHO, serwis gov.pl). Oczywiście o kontakcie z osadzonymi przebywającymi na kwarantannie, izolacji oraz obserwacji-tak, takie cudo również u nas zaistniało, nie ma wzmianki.
W związku z tym. Koledzy i koleżanki, jeśli macie kontakty do dziennikarzy zainteresowanych tematem to mam prośbę o przesłanie namairów na kontakt.z.zu@gmail.com. Już wystarczająco długo jesteśmy poniżani przes decydenów.. Przez takie praktyki ze Sużby odchodzą ludzie, od których specjaliści mogliby się uczyć
I jeszcze jedna prośba: sparwdźcie jaskiego typu maseczki dostajecie od Służby. Naturalnie pozostawcie " na zaś" opakowanie
pozdrawiam i wytrwałosci