06-05-2021, 8:30
(05-05-2021, 20:24 )pablopablo11@interia.pl napisał(a):(05-05-2021, 14:56 )Funkcjonariusz11 napisał(a):(04-05-2021, 20:59 )Oficer napisał(a):(04-05-2021, 18:53 )xxxx napisał(a): [quote="wolf" pid='7960' dateline='1620109385']Zdradzę troszkę, że S. chce dodatku podnoszenia od 15 lat służby i to 1200 ale mogą targować się do 800 zł i potem 100 zł za każdy kolejny rok. Dodatki mialy by ruszyć od stycznia 2022 . A i S. ma 3 propozycje dla góry ciekawe tylko co Pan Czesław wymyśli może dobrze by było jednym głosem pójść???dogadać się i domagać się tego samego ???
6 maja juz za pasem, ciekawe co wymyśliły mądre głowy , czy tak jak zawsze będzie przesuwanie , terminu na następny termin, i tak do 2025.
Fajne propozycje ale dla rządzących priorytetem jest 25 lat służby i mozemy rozmawiać o dadatku przed emeryturą, a dlatego żeby ludzie szybko nie uciekali na emerytury w SW. Jak dadzą dodatki to ludzie szybko z nimi uciekną ze służby. W Policji i Wojsku niema żadnego podnoszenia dodatku przed odejsciem na emeryture nawet gdy sie ma 25 lat służby, a jest to większość służb mundurowych i się za nami nie wstawią. Zobaczymy co wymyślą.
Ale Ty kolego pracujesz w Służbie Więziennej i przestań mi tu pisać co i jak jest w Policji. Jeśli chodzi o pracę to mają trochę łatwiejszą od nas.
Dokładnie tak. Koleś cały czas pitoli jak jest w Policji- do wyrzygania. Co nas to obchodzi, że oni nie mają podnoszonych,? Jeżeli się na to godzą to ich sprawa. Nasza to zadbać teraz o siebie. Jak zaczniemy chodzić na roczne zwolnienia albo dwuletnie to zobaczymy jak będą w ministerstwie śpiewać o w cezecie. Zobaczymy czy tak łatwo dziury załatają, bo w policji na ulicę puszczają wtedy mniej patroli, a u nas co zrobią? Kto im zrealizuje spacery i będzie siedział w oddziale..? Twardo z nimi gadać , a jak nie to zwolnienia
[/quote
Właśnie mnie też już zaczęły denerwować te porównania z Policją. Nie mówię, że oni nie pracują ale nie porównujmy ich pracy do naszej. Siedzimy w tych murach bez żadnego kontaktu z światem zewnętrznym, 70 bandytami w oddziale i wszystko robisz sam bo ludzi nie ma do pomocy, a przełożeni bezpieczeństwo fusza ma gdzieś. Trochę kolegów w Policji mam i wiem jak się tam pracuje,a z resztą z nikt z nich nie chcę u nas pracować bo niby według nich mamy przechlapane.