07-05-2021, 17:01
(07-05-2021, 13:48 )Administrator napisał(a): Doskonale rozumiem rozgoryczenie po komunikacie jaki ukazał się po spotkaniu, bo również spodziewałem się większych konkretów i zapewniam, że tych konkretów ze strony służbowej spodziewali się również przedstawiciele NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa, którzy uczestniczyli w spotkaniu, ponieważ każdemu z nas zależy na tym, aby jak najszybciej tą sprawę uregulować. Mam jednak ogromną nadzieję, że kwestia uregulowania przyznawania dodatków służbowych funkcjonariuszom Służby Więziennej zakończy się zgodnie z wyznaczonym terminem, czyli do końca maja tak jak to zapowiedziane było w pierwszym komunikacie w tek sprawie. Terminy kolejnych spotkań, które podawane są w komunikatach, to terminy tzw. "spotkań roboczych" więc nie należy za bardzo łudzić się tym, że po tych roboczych spotkaniach zapadną jakieś konkretne decyzje. Należy również przyznać, że rozgoryczenie funkcjonariuszy nie byłoby tak wielkie, gdyby decyzje, które zapadły jakiś czas temu w sprawie przyznawania dodatków służbowych podjęte zostały równomiernie z uregulowaniem tej kwestii, więc jak największe zrozumienie mam z krytyką, która się pojawia na tym forum.
Nie byłoby rozgoryczenia gdyby dotrzymano zapisów z listopadowego porozumienia 2018 roku!!!