10-05-2021, 15:29
(10-05-2021, 10:29 )Marmurowy napisał(a):(07-05-2021, 11:54 )Kapral_Opole napisał(a): Co nas obchodzi twoje zdanie? W każdej służbie w Polsce poza sw tak to działa i nikogo nie krzywdzi tylko Ciebie. Zanim coś napiszesz to się zorientuj w temacie i nie bądź jak pies ogrodnika. Ty nie będziesz miał mniej tylko inni więcej. Pamiętaj że kiedyś może coś dotyczyć Ciebie a inni powiedzą że po co im to jak im to nic nie daje.
(07-05-2021, 10:04 )Marmurowy napisał(a): Tak ciśniecie na ten dodatek za wysługę lat z cywilem, a nie wiem czy jesteście świadomi, że każdy kto nie ma cywila będzie w plecy. W moim przypadku 10 lat SW będzie się to wiązało z obniżka pensji, bo dodatek za wysługę lat w nowej wersji z 10 letnim stażem jest niższy niż obecnie. Teraz nowo przyjęty funkcjonariusz, który robił przykładowo 15 lat w piekarni, będzie miał wyższy dodatek za wysługę niż funkcjonariusz z 10 letni stażem tylko SW. Uważam, że jest to krzywdzące. Jest w kodeksie nagroda, która nazywa się jubileuszowka i tam właśnie zalicza się wszystkie lata pracy. Osobiście jestem przeciwny tej zmianie. Bo idąc z SW do innej pracy w cywilu nikt Ci nie liczy nic dodatkowo oprócz stażu pracy.Idąc twoim tokiem myślenia
.
Co mnie obchodzi twoje zdanie i że pracowałeś jako piekarz 15 lat, ale że nawet tam się nie nadajesz to przyszedłeś tu i odrazu na wejście chciałbyś wklejać tyle co gość z 15 letnim stażem SW. Nie pies ogrodnika, tylko zapoznaj się synu z tabelkami i co z tym idzie, zanim zaczniesz sapać bo prąd cię może kopnąc. Mylisz się znowu mówiąc, że to dotyczy tylko mnie. Wiele osób na tym straci, ale podejrzewam, że mature zdawałeś z religii o ile wogole zdawałeś, a matematyka jest Ci obca.
Znasz już jakieś wyliczeni czy tylko tak profilaktycznie płaczesz? Poza tym powiem ci tak samo jak mi odpowiadali jak chciałem zeby ostatnia podwyżkę podzielili rowno na wszystkich: popracuj trochę, to tez będziesz miał taki dodatek za wysługę lat. I tyle. Nie moja wina, ze z cywila przyszedłeś prosto do Sw. Trzeba było doświadczyć miodu na cywilnym rynku pracy. Wtedy doceniłbyś służbę i nie jęczał po wartownicy jak ci źle jest.