21-05-2021, 16:33
(21-05-2021, 10:06 )Oficer napisał(a):(21-05-2021, 7:40 )pablopablo11@interia.pl napisał(a):(21-05-2021, 0:16 )Funkcjonariusz11 napisał(a): Według mnie nie powinniśmy zgadzać się na te warunki proponowane przez CZSW. Zapomnieli dodać tylko , że to jest w ich interesie aby funkcjonariusze pozostali w pracy. Nas już tu nic nie trzyma i według mnie to powinni wypracować jakiś kompromis aby utrzymać nas w pracy. W tej chwili to my mamy karty po naszej stronie, a nie CZSW i teraz można działać. Tak się zastanawiam co oni zrobią abyśmy zostali w tej służbie, bo to mnie bardziej interesujące niż dodatki do emerytury. Na emeryturę mogę odejść w każdej chwili i zarabiać lepsze pieniążki niż w służbie ale jeśli już tu pracuję i mam jakieś doświadczenie to oczekuję od rządzących lepszego traktowania. Nie chcę tu pisać kto wykonuję i jest wazniejszy dział w SW tylko dlatego, że powinniśmy trzymać się razem i tylko razem możemy coś wywalczyć. Dlatego też jestem za tym aby zrobić referendów wśród związkowców o strajku generalnym.
ja myślę, że masz racje, z taką poprawką, że gdy Ty będziesz odchodził na emeryturą, to powinni Tobie dodatek zabrać i dać innym pozostającym w służbie, bo na wolności i tak sobie dorobisz. i tez uważam, że powinniśmy trzymać się razem i tylko razem coś wywalczymy
WIEŚCI Z WAWY - DODATEK DOPIERO BEDZIE PO 25 LAT SŁUŻBY ... żeby nie było wolnych wakatów... starzy funkcjonariusze ktorym zależy zostaną w służbie, bo kto odejdzie z mizerną emeryturą. A ci co chcą mogą isc na L4, komisje i potem emke. Mlodych funkcjonariuszy jest 80 % na nowych zasadach i muszą pracować do 25 lat służby. Starych chciwośc teraz zawiodła i mają kasę i lata pracy w plecy. Dają nam wolny wybór bo to już nie czasy na roszczenia i marudzenie w służbie. Tak sie narobiło, dobrze już było w SW. Powodzenia koledzy, trzeba spadać na emke z tym co sie ma bo różnie może byc niebawem.
Panie Oficer a co z zajetymi wakatami...no bo jzeli są wolne to zajęte chyba też?