21-05-2021, 17:57
(21-05-2021, 8:59 )Szczęśliwy napisał(a):(21-05-2021, 7:40 )pablopablo11@interia.pl napisał(a):Jak możesz odejść w każdej chwili i zarabiać lepsze pieniążki to po co w ogóle się rozpisujesz i nie odchodzisz na Emkę, jesteście faktycznie oderwani z waszymi żalami.(21-05-2021, 0:16 )Funkcjonariusz11 napisał(a): Według mnie nie powinniśmy zgadzać się na te warunki proponowane przez CZSW. Zapomnieli dodać tylko , że to jest w ich interesie aby funkcjonariusze pozostali w pracy. Nas już tu nic nie trzyma i według mnie to powinni wypracować jakiś kompromis aby utrzymać nas w pracy. W tej chwili to my mamy karty po naszej stronie, a nie CZSW i teraz można działać. Tak się zastanawiam co oni zrobią abyśmy zostali w tej służbie, bo to mnie bardziej interesujące niż dodatki do emerytury. Na emeryturę mogę odejść w każdej chwili i zarabiać lepsze pieniążki niż w służbie ale jeśli już tu pracuję i mam jakieś doświadczenie to oczekuję od rządzących lepszego traktowania. Nie chcę tu pisać kto wykonuję i jest wazniejszy dział w SW tylko dlatego, że powinniśmy trzymać się razem i tylko razem możemy coś wywalczyć. Dlatego też jestem za tym aby zrobić referendów wśród związkowców o strajku generalnym.
ja myślę, że masz racje, z taką poprawką, że gdy Ty będziesz odchodził na emeryturą, to powinni Tobie dodatek zabrać i dać innym pozostającym w służbie, bo na wolności i tak sobie dorobisz. i tez uważam, że powinniśmy trzymać się razem i tylko razem coś wywalczymy
Rozpisuję się po to abyście wy w służbie mieli dobrze. Niestety praca w służbach mundurowych już nie jest taka prestiżowa jak była kiedyś, nie jest też tak dobrze platna jak za dawnych czasów. I to nie są żadne żale tylko fakty. Z tego co widzę młodzież która przychodzi do nas do pracy studiuję i traktuje pracę u nas jako pewne zabezpieczenie na czas studiów, a później jeśli nie dostaniesz dobrego etatu w służbie to odchodzą z pracy. Jeśli Ty drogi kolego zgadzasz się na takie warunki to pracuj sobie do woli w SW i nie udzielaj się tam gdzie ludzie walczą o lepsze warunki pracy. Ciebie może to nie interesuje ale innych już może tak. Jeśli chodzi o zmianę pracy to oczywiście można to zrobić w każdej chwili, tylko po co jeśli można uzdrowić to gdzie teraz pracuję. Jeśli ludzie tacy jak Ty drogi kolego będą na wszystko się zgadzać to nigdy nie będziecie mieli dobrze. Wierz mi wiem co mówię mam 30 lat pracy w różnych firmach, byłem w zarządach OPZZ i spotykaliśmy się z różnymi politykami i zawsze udawało się coś wywalczyć dla pracowników, ale to trzeba chcieć, a nie zgadzać się na to co się ma. Pozdrowienia .