24-05-2021, 21:43
(24-05-2021, 20:27 )Emil napisał(a): Witam zostaje nam tylko jedno dbanie o zdrowie i twardy protest tak jak w 2018 ruszyli policjanci od razu z grubej rury kto może zwolnienia lekarskie, oddawanie krwi, opieka nad dziećmi itp. jesteśmy w oczach CZSW oraz Ministerstwa tylko wyrobnikami mamy zapier.... i nawet głowy nie podnosić siedzieć cicho i dziękować Panom za to, że w ogóle służymy w SW. Koledzy i Koleżanki każdy z funkcjonariuszy którzy mają powyżej 10 lat służby widzi jak było jeszcze 6-7 lat temu a teraz co się dzieje likwidacja jednostek bez poinformowania f-szy, zmniejszanie stanowisk w każdym dziale nie tylko w ochronie, dodawanie dodatkowych obowiązków, służba za 2 osoby, delegacje funkcjonariuszy na siłę do innych jednostek, większa ilość napaści na nas przez osadzonych, wszczynanie postepowań dyscyplinarnych za minimalne przewinienia lub niedociągnięcia spowodowane zmęczeniem i nadmiarem obowiązków. Dobrze w Służbie już było teraz to równia pochyła Pan Generał oraz całe kierownictwo SW w CZSW są oderwani od rzeczywistości nie wiedzą co się dzieje w jednostkach jak jest kurw.... źle. Wysyłanie przez Dyrektorów jednostek meldunków o atmosferze w jednostce wśród funkcjonariuszy i pisanie, że jest stabilna jest wierutnym kłamstwem w mojej jednostce wszyscy mówią widzą rozmawiają ze sobą i wszyscy są zgodni tylko konkretne pierdoln... przez nas dłonią w stół może coś zmienić a jak nie trzeba iść na emeryturę Ci którzy mogą. Mam 17 lat służby przychodząc do służby chciałem służyć 28,5 roku oddać cześć siebie Ojczyźnie, poświęciłem przez te 17 lat służby dużo rodzina była niestety spychana na drugi plan bo telefon przyjdziesz bo ktoś nie dojechał do służby zachorował itp kilka służb 12 godzinnych pod rząd niewyspany ale zawsze pod telefonem, ściągany z wolnego z urlopu zawsze mówiłem dobrze to służba, za tą moją służbę poświęcenie i dyspozycyjność miała być godziwa emerytura i wolny czas później dla rodziny i dla siebie. niestety tak źle jeszcze nie było jak jest od ostatnich 6 lat. bardzo mocno zastanawiam się nad odejściem w styczniu 2022 roku na emeryturę mając tylko 41 lat ale skoro służba (czyt. przełożeni mnie nie chcą traktując mnie tak jak powiedział Pan Generał tych co na emeryturę może odejść jest tylko 5000 niech idą nic się nie stanie) to już mnie krew zalała i przelała czarę goryczy. Pozdrawiam wszystkich bez funkcjonariuszy jak mawiali policjanci w 2018 musimy teraz my funkcjonariusze Służby Więziennej trzymać linię i albo coś zmienimy albo godzimy się na to co się dzieje z Naszą Formacją bo to my wszyscy funkcjonariusze wszystkich działów z Aresztów i Zakładów Karnych jesteśmy tzw pierwszą linią a nie oderwani od rzeczywistości Funkcjonariusze z CZSW którzy poprzez swoje decyzję tak bardzo szkodzą służbie .Obawiam se ze za duzo pociotków jest w sw a kto lepiej może o tym wiedzieć niż czsw.Przecie tam same osoby z urzędu pracy i dobrego świadectwa