26-05-2021, 7:53
(25-05-2021, 19:03 )ABCD napisał(a): Właśnie zrezygnowałem z posiadania numeru telefonu - przekazałem go ( oficjalnie z dokumentem przekazania w sieci w której mam zarejestrowany telefon ) Żonie, pewnie dostanie od dyrektora większy dodatek ( oczywiście nie pracuje w SW ) za pełną dyspozycyjność. Ja oczywiście jak mi Żona pozwoli to będę korzystał z Jej telefonu , niestety RODO i inne przepisy nie pozwalają bez Jej zgody na przetwarzanie Jej danych w tym tego nr. telefonu przez ZK ( a Ona na to się nie zgadza ), więc zmuszony byłem złożyć raport ( oczywiście za potwierdzeniem wpływu w sekretariacie i za pośrednictwem - z pieczątką i podpisem mojego kierownika ) do dyrektora o zaprzestaniu korzystania ZE SWOJEGO telefonu ( i w ogóle o braku własnego telefonu, tak więc o braku możliwości kontaktu telefonicznego ze mną). Pozdrawiam.Po wprowadzeniu nowych radiostacji Matrola w 2001roku też nie miałem swojego numeru telefonu.Pracowałem wtedy w Dziale Ochrony na okresie próbnym . Miałem mieć dyżur telefoniczny. Kreatywny kierownik ochrony wydał polecenie o wydaniu mi radiotelefonu do domu. Radiotelefon był w wersji bez wyświetlacza bez możliwości zmiany ustawień. Miał ustawioną funkcję wywołania co pół godziny. Przez całą noc co pół godziny musiałem wciskać przycisk nadawania. Po jednej takiej nocy szybko miałem swój numer telefonu. Wiem że teraz są inne przepisy RODO itp. i możliwe że ta sytuacja nie miała by miejsca. Przełożeni szybko jednak znajdą sposób żeby uprzykrzyć tobie służbę.