29-05-2021, 17:18
(29-05-2021, 15:06 )zzz napisał(a):Widocznie niektórych dowartościowuje ta robota... Od starożytności było tak że jak ktoś nic nie potrafił to szedł na służbę... Czy to niziny, czy wyżyny zależy do jakiej skali przyłożyć...(28-05-2021, 23:10 )Funkcjonariusz11 napisał(a):(28-05-2021, 13:27 )MdR napisał(a):(28-05-2021, 12:00 )Funkcjonariusz11 napisał(a):(28-05-2021, 10:36 )MdR napisał(a): Pozostaje droga sądowa.
Niestety ale to co się dzieje w tej służbie uświadamia mnie tylko aby stąd odejść. Kompletnie nic nie proponują osobom z stażem 15 aby pozostali w służbie.Ustawodawca dał nam taką furtkę odejścia z służby, ale też powinien zrobić coś aby opłacało się nam pozostać w służbie. W końcu na tym powinno im zależeć. Wiem , że odezwą się głosy osób którzy w służbie są ustawieni poprzez rodzinę i mają ciepłe stołki, że mam odejść jak mi się nie podoba. Tylko przepraszam bardzo co innego mi obiecywali jak przychodziłem do służby, a co innego teraz robią. Wiem, słowo klucz obiecywali jest mało wartościowe w dzisiejszych czasach.
Na ich miejscu robiłbyś to samo. Im jest na rękę żeby odeszło jak najwięcej ludzi z uprawnieniami 15 lat. Znają swoje prawa, a przez to są niesterowalni. Same kłopoty z takimi. Ta praca w 95% nie wymaga specjalnych kwalifikacji. Przyjdą inni. Na rok dwa. Po nich następni. I tak będzie się to kręcić.
Ta praca w 95% nie wymaga specjalnych kwalifikacji??? Ty wiesz w ogóle co Ty piszesz. Czyli według Ciebie może przyjść do tej pracy byle kto z ulicy i sobie poradzi?? jesteśmy po różnych kursach i przeszkoleniach. Wladowano w nas dużo pieniędzy, a Ty piszesz, że ta praca nie wymaga specjalnych kwalifikacji. Powiedz Ty mi gdzie pracujesz na jakim stanowisku i ile masz lat pracy. Słowa takich ludzi jak Ty uświadamiając mnie tylko aby uciekać stąd jak najszybciej. Szkoda, że rządzą tą służbą ludzie którzy dbają tylko o swoje dobro.
Jakie kursy? Samokształcenie? Małpę byś nauczył drzwi otwierać i prowadzać złodziei.