31-05-2021, 16:16
31.05.2021 r. Koleżanki i Koledzy! Funkcjonariusze! Za nami nieudane negocjacje z kierownictwem służby. Szczerze mówiąc troszkę się tego spodziewałem. W mojej ocenie my tutaj na dole i nie chodzi tylko o członków jednej, czy drugiej organizacji, ale o nas wszystkich - byliśmy zbyt bierni. Nie daliśmy do ręki naszym przedstawicielom do ręki tego asa, którego zawsze mamy w zanadrzu. Podobno przy okazji wręczenia przez kierownictwo służby propozycji reformy dodatków jeden z generałów stwierdził, że nasza formacja spokojnie przetrwa odejście, tych najbardziej doświadczonych. Jest ich ok. 5 tys. osób. Jestem ciekaw, co by się stało gdyby tych 5 tys. zabrakło jutro w służbie? Jakby wyglądał by ten dzień??? Tak naprawdę sprawa dotyczy nas Wszystkich. Tych przed i po piętnastaku. Niech nie myślą Ci przyjęci po 2013 r., że to nie jest ich sprawa - bo to o Was głównie chodzi!
Według tej propozycji czsw, kiedy szczęśliwym trafem dobijecie do ćwiartki i zgłosicię chęć abdykacji macie szansę na 40% dodatku. Brawo! Tylko pamiętajcie, że emeryturę naliczą Wam z 10 wybranych przez Was lat!!!
Propozycja reformy dodatku przedstawiona przez Związek była optymalna i warto o nią walczyć!
Dziękuję Tym, którzy chorują za nas wszystkich! Mam nadzieję, że inni to doceniają! Przed nami pikieta przed czsw, dajmy tego asa na stół!
Jutro Dzień Dziecka! Poświęćmy cały ten czas przede wszystkim najbliższym!
Według tej propozycji czsw, kiedy szczęśliwym trafem dobijecie do ćwiartki i zgłosicię chęć abdykacji macie szansę na 40% dodatku. Brawo! Tylko pamiętajcie, że emeryturę naliczą Wam z 10 wybranych przez Was lat!!!
Propozycja reformy dodatku przedstawiona przez Związek była optymalna i warto o nią walczyć!
Dziękuję Tym, którzy chorują za nas wszystkich! Mam nadzieję, że inni to doceniają! Przed nami pikieta przed czsw, dajmy tego asa na stół!
Jutro Dzień Dziecka! Poświęćmy cały ten czas przede wszystkim najbliższym!