10-07-2021, 11:23
(10-07-2021, 8:34 )Oficer napisał(a):(09-07-2021, 21:03 )Srebrny Judasz napisał(a):(09-07-2021, 12:39 )Funkcjonariusz_15+ napisał(a): [quote="mar" pid='9155' dateline='1625824425']Na garbie Goleniowa SW daleko nie ujedzie. U mnie w jednostce sielanka Przewodniczący związków A i B dostali dodatek więc już w służbie jest super.
brawo Gielniów Szczecin nie ma jaj
może parę osób. Gorąco was wspieramy
W Bornem to samo
U mnie w jednostce i okolicy większość załogi nie myśli o żadnym proteście bo jest to młoda kadra, w większości jednostek przeważa młoda kadra co musi pracować do 25 lat służby. I po protestach, emka już wkrótce z tym co się jeszcze ma. Musisz mieć 25 lat służby żeby może cos ugrac taki dali nam warunek. Jak niemasz to cie nikt siłą tu nie trzymie, chetnych do pracy w sw jest coraz wiecej bo stała robota, a jak długo porobią to ich sprawa. Dobrze juz było w sw i sie skonczyło. Bajo.
I takie jest właśnie myślenie większości funkcjonariuszy w Sw. Mnie to nie dotyczy i nic nie ma dla mnie w postulatach, to nie protestuje.
Tak się właśnie pokazuje czsw, ze mogą robić co chcą, bo lidzie są niezgrani.
Wspomnę jeszcze raz tutaj, moje wpisy o równy podział ostatniej podwyżki dla wszystkich, zamiast podwyżki procentowej.
Jacy oburzeni byli super oddziałowi, ze jak to tak, równo dla wszystkich? Popracuj trochę i będziesz miał oraz inne bzdury.
Ostatecznie przeszedł podział procentowy podwyżki. Tylko, ze nie chodziło mi o pieniądze, chodziło o to że czsw może zrobić wsyztsko i jeszcze pożyteczni idioci temu przyklasną.
Pisałem wtedy: uważajcie, bo dzisiaj porobili tych na niższych grupach, a w przyszłości porobią was, starych i super doświadczonych.
I jak widać porobili, brak dodatków na odejście i podwyżka dodatków dla wybranych. Można by złośliwie napisać, ze jak dopracujecie do 25 lat, to bedziecie mieli dodatek. Teraz morda w kubeł. Jednak nie tedy droga.
Konkluzja: protestujmy wszyscy razem, nawet jak nie będzie konkretnej korzyści dla Ciebie, bo jak widać na powyższym przykładzie, dzisiaj mi zabiorą, będziesz się cieszył, jutro zabiorą tobie i już będziesz płakał jaki ty jesteś poszkodowany.
Dlatego nieważne kto ile ma lat służby i co może ugrać.
Zbierzmy się chociaz ten jeden raz w sierpniu i pokażmy, ze możemy być zgrani jak policjanci w 2018 roku.
Wtedy to nawet kierownicy mowili do funkcjonariuszy, żeby poszli na l4, bo Przeciez walczą o podwyżki dla wszystkich.
Unoś jak widać jest zastraszanie przez przełożonych, a i tak ci przełożeni wzięli wywalczone podwyżki.
Nie bądźmy tym co myśli o nas czsw, czyli baranami, z którymi można zrobić co się chce.
TRZYMAJMY LINIĘ w sierpniu.