13-07-2021, 19:08
(13-07-2021, 13:18 )JurczySyn napisał(a):(13-07-2021, 10:03 )Prison_Officer napisał(a):No raczej nie muszą, gdyż przepis stanowi, że dzień (lub teraz dwa dni) "przysługują" a nie "należą się" z automatu - dlatego samemu się wnioskuje o udzielenie dnia/dni wolnego z tytułu honorowego oddawania krwi.(12-07-2021, 22:36 )Funkcjonariusz_15+ napisał(a):(12-07-2021, 16:26 )Administrator napisał(a): W związku z Akcją “POLEJE SIĘ KREW”, która ma się odbyć w dniach 9-13.08.2021 r. informujemy, że w jednostkach organizacyjnych Służby Więziennej będzie udostępniony przez Zarządy Okręgowe oraz Zarządy Terenowe NSZZFiPW wzór wniosku, który należy złożyć z odpowiednim wyprzedzeniem do kierownika jednostki organizacyjnej.Taaaa znając życie będzie można oddać krew w czasie służby. Podstawią obsługę z regionalnej stacji krwiodawca . Po co dawać 2 dni wolnego.
Komitet Protestacyjny NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa stoi na stanowisku, że obowiązkiem każdego funkcjonariusza i pracownika należącego do NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa jest oddanie krwi w ramach pomocy ofiarom wypadków drogowych. Zachęcamy również funkcjonariuszy i pracowników więziennictwa nienależących do NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa do przyłączenia się do Akcji i podzielenie się swoją krwią, która może uratować komuś życie.
Komitet Protestacyjny NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa
https://nszzfipw.org.pl/akcja-poleje-sie...rania.html
Mogą podstawiać, ale muszą dać Ci wolne. Kto weźmie odpowiedzialność jak coś się stanie tobie, albo komuś innemu po oddaniu krwi na służbie?
Podstawianie krwiobusów jest też raczej wygodne dla większości, bo nie trzeba marnować czasem pół dnia w centrach krwiodawstwa.
Każdy ma swój rozum, zna swój organizm i wie, jak reaguje na spadek mocy po oddaniu krwi. A wiadomo, że każdy inaczej reaguje.
Co wy za farmazony piszecie, idę oddac krew i dwa dni mnie nie ma i tyle w temacie!!! Miękkie parówki zawsze znajdą wymówkę :-) a jak już pójdą to mdleją :-), dobra wola jest tylko ze informuje na dzień czy dwa wczesniej że mnie nie bedzie, nie tłumaczę się ani nic. Dostaje zaswiadczenie i tyle. Niech ktoś tylko mi coś powie, że mam iść po dniu czy najlepiej w czasie służby, a różnie się czlowiek czuje, mdleje, kombinuje i wypadek w pracy jak nic.