29-10-2018, 18:33
(27-10-2018, 22:30 )kolo2373 napisał(a): [quote="hansieru" pid='917' dateline='1540569489']
Dla mnie te postulaty to walka o to aby nachapali się tylko ci co w najbliższej przyszłości i tak odejdą na emki zero pomyślenia o tych co mają ich zastąpić. Dla mnie w perspektywie 19 lat jeszcze pracy to podwyżka może być np. odlożona w czasie10lat po 250 i co oni na to? Nie, bo zalapali by się na połowę albo i mniej. Dlaczego nie postuluje się nad skróceniem np. do 20 lat na pierwszej lini, administrację rozmundurować konwojówka w ramach samozatrudnienia czynnych f-szy tak jak teraz zatrudnia się służbę zdrowia czy jakieś inne rozwiązania. Wiadomo że mało który wytrzyma 25 lat na pierwszej lini.
Sam idź na samo zatrudnienie. Pojedź w konwój ale o czym piszę przecież nigdzie nie pojedziesz bo jesteś mało doświadczony ale kasę to jak stary f-sz byś chciał. Krótko pracujesz więc miej szacunek do starszych służbą bo jak nas dymali na podwyżkach to ciebie jeszcze w służbie nie było. I WIĘCEJ POKORY. Wszyscy jedziemy na tym samym wózku MŁODY!!!!!!!!!!!
Czytaj ze zrozumieniem STARY. podałem przykłady. To że dałeś się dymać nie moja sprawa. Te zaniedbania to po części wasza wina nic nie robienia przez tyle lat. Znam to powiedzenie: zwolnij sie a na twoje miejsce przyjdzie 10. Ja patrzę z pryzmatu nowoprzyjętych f-szy. W tym roku nie przyszedł żaden. Te postulaty niczego nie zmienią. Dziwne ze to starzy f-sze mówią że nie da rady tyle przepracować chyba że może w jakimś OZ. Służba stała się mało atrakcyjna jeżeli chodzi o warunki pracy. Nie można mylić pokory z głupotą. Mi o kasę nie chodzi tylko o wolne które mi się należy bo je wypracowałem. Ten wózek sami pozbawiliście kół i daliście wrzucić na barki. A góra tylko dorzucała więcej obowiązków. A czemu ? Bo nikt się nie wychylał bo niedługo nabędę praw i ewentualnie się zwolnię.