30-07-2021, 19:53
(30-07-2021, 13:37 )anielica2010 napisał(a):(26-07-2021, 14:26 )Prison_Officer napisał(a):Spoko.Mi nie chodzi o to aby dostac wszystko.Chcialabym dostac awans ktory mi sie nalezy od 4 lat.A tak miedzy mna a innym pracownikiem ktory pracuje 1 rok jest 400 zl różnicy w wynagrodzeniu.Dodam ze ja mam mniej...(24-07-2021, 23:21 )anielica2010 napisał(a):(20-07-2021, 17:43 )Prison_Officer napisał(a):Pierwsze słyszę o urlopach nagrodowych dla pracowników cywilnych.Na zawody jeżdżę,oddaje krew.Dodatkowo jeśli jest potrzeba przychodzę do pracy w dni wolne.I po 14 latach pracy ani jednego dnia urlopu nagrodowego.Kadrowa twierdzi ze cywil nie może dostac takiego urlopu.(19-07-2021, 19:05 )anielica2010 napisał(a): Oczywiście byla szansa na przejscie na f-sza...ale na 25 lat ...to ja dziękuję.Tak faktycznie nagrody sa duze.Ale my nie mamy mundurowki, urlopów nagrodowych i wieku innych profitów.
To jak nie pasuje do munduru to czego chcesz? Do munduru nie, ale profity tak.
Równoważnik za umundurowanie to nie jest ekstra kasa do wydania na zachcianki, bo umundurowanie musimy sami sobie zapewnić. Urlopy nagrodowe macie, tylko dupy się nie chce ruszyć np. na zawody sportowe. A te wiele innych profitów to co masz na myśli? Jakoś poza dużymi nagrodami dla cywili nie widzę różnicy, nagroda roczna jest, wczasy pod gruszą są, wolne weekendy i święta są, czego ty jeszcze chcesz.
Mundur NIE, ale pseudoprofity TAK. Jak tak super płacą to zapraszamy.
Trzeba, by dokładnie sprawdzić w przepisach jeśli chodzi o urlop, bo wiem, że są jakieś dodatkowe dni urlopu po przepracowaniu lat dla korpusu służby cywilnej, ale nie orientuję się na jakiej ustawie zatrudnia się cywili u nas. Nawet jeśli się zagalopowałem z urlopem nagrodowym to i tak cała reszta się zgadza.
Co mnie zirytowało w twojej wypowiedzi to podejście typu dać cywilom wszystko, tylko nie mundur.
Kto, by nie chciał awansu. Życzę ci tego jak najbardziej, ale pracujemy, gdzie pracujemy i awanse są zarezerwowane dla cz-tu.