01-08-2021, 19:25
(31-07-2021, 19:44 )Plutonowy napisał(a):(30-07-2021, 22:07 )szfager napisał(a):(30-07-2021, 5:33 )Plutonowy napisał(a): Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie okresu wypowiedzenia w służbie stałej. Czy składając wypowiedzenie w połowie miesiąca okres wypowiedzenia rozpoczyna się z początkiem następnego miesiąca, czy z dniem złożenia raportu? W ustawie jest zapis, że dyrektor po otrzymaniu raportu o zwolnienie ze służby, zwalnia z niej funkcjonariusza w ciągu trzech miesięcy. Pozdrawiam.Zwalnia kiedy chce może po jednym dniu i może po trzech miesiącach, terminy w miesiącach zaczynają i kończą się w tym samym dniu, chyba że złożysz oświadczenie woli np. 30 listopada to termin 3 miesięcy zakończy się 28 lutego. W związku z zapisem do trzech miesięcy to teoretycznie Dyrektor decyduje kiedy zakończysz służbę więc nie ,,odeśle" Cię na emkę na początku miesiąca bo byś dostał uposażenie za cały miesiąc np. 2 lutego- można to w prosty sposób obejść
Dzięki kolego za odpowiedź. Czyli jest tak jak myślałem, tylko chciałem się upewnić. Ja na 25 lat i do emki za daleko, więc wracam do cywila.
Po ilu latach się zwalniasz ?