04-09-2021, 17:36
(04-09-2021, 12:41 )Oficer napisał(a):(04-09-2021, 7:03 )Funkcjonariusz11 napisał(a):(03-09-2021, 18:04 )Człowiek z lasu napisał(a):(03-09-2021, 10:41 )Klawisz@ napisał(a): [quote="Szczęśliwy" pid='9617' dateline='1630636938']
O proszę jakie mądrości wypisuje Pan pracy bo ma prawa emerytalne, jesteś żenującym nierobem ponieważ nie potrafisz pogodzić się z pewnymi zasadami i w twojej flustracji kładziesz L4 żeby kolega musiał pracować za ciebie. Wiem że nie dotrze to do twojej mądrej głowy bo jej brak, a hejterom którzy zaraz się rozpiszą cytuje trol, gość z adminu, plecak itp proponuję szybciutko iść na Emkę bo przez ciężka pracę nie wytrzymali ciśnienia i bredzą w niektórych sytuacjach. Czytając nie które wpisy to mogę stwierdzić że część mężczyzn powinna założyć spódniczki, a do tego narzekających jest tak wielu, że żal pomyśleć jak będą prosperować jak stuknie im 50 hahah
Bardzo dobrze kolego napisałeś. Nic dodać nic ująć. Tylko potrafią stękać, a od siebie nic dawać. Pozdrawiam tych którzy, jeszcze nie zjedli rozumu do końca .
Na bank karierowicz po tatusiu czy cioci. Jak to u nas mówią duży plecak pomógł. Przepracowałeś chociaz 1 dzień na oddziale? Czyasz stały kontakt ze smykiem dając mu list? A może w kadrach czasem coś o zlodzieju przeczytasz?
To prawda co pisze mój poprzednik. Młodym praca się podoba do puki nie wejdą w oddziały, wtedy widzą tą całą dezorganizację służby i przyznają nam starszym rację.
Chodzi o artykuł 15a ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy.
Grupa funkcjonariuszy, których dotyczy to rozwiązanie, w momencie podejmowania decyzji o przejściu na emeryturę z co najmniej 25-letnim stażem służby będzie miała do wyboru dwie możliwości. Pierwsza to doliczenie tym funkcjonariuszom do emerytury mundurowej pracy cywilnej i tym samym pobieranie tylko emerytury mundurowej. Druga możliwość to niedoliczanie do emerytury mundurowej pracy cywilnej i zachowanie prawa do dwóch emerytur, tj. emerytury mundurowej i emerytury z ZUS.
I już nas zrobili tych co mają cywila żebyśmy pracowali do 25 lat służby.
Poczekajcie zaraz wezmą sie za łączenie emerytury z rentą wyłącznie od 25 lat służby - oszczędności dla budżetu oraz żebyśmy tak szybko nie odchodzili na emeryture.
Niedługo odchodze nie na mękę tylko rentę wiec moim zadaniem powinni zebrać rentę tym co nie maja kontaktu ze skazanym. Kadry, ewidencja, finanse itd