28-09-2021, 8:44
(27-09-2021, 21:40 )Administrator napisał(a):(27-09-2021, 19:32 )Prison_Officer napisał(a):(27-09-2021, 18:17 )Administrator napisał(a):(27-09-2021, 17:36 )Solano napisał(a): Dzień dobry.
Panie Administratorze mam pytanie odnośnie ewentualnych zmian w ustawie o SW w sprawie naliczania dodatku za wysługe lat. Mianowicie posiadam aktualnie 5 proc wyslugi w przyszłym roku patrząc na obecne przepisy otrzymam kolejne 5 proc.
Przed SW pracowałem w niepełnym wymiarze czasu, ale świadectwa pracy posiadam. I tu pojawia się moje pytanie skoro mają zmienić się zasady naliczania analogicznie jak MSWiA to w piątym roku służby zatrzymam się na obecnej kwocie proc i będę musiał służyć kolejne pięć, aby wejść na 10 proc? Takie rozwiązanie w moim przypadku to straty
Proszę o wyjaśnienie jaki sposób naliczania miałby wejść po wprowadzeniu ewentualnych zmian.
Na szczegóły jeszcze musimy chwilkę poczekać, ale już teraz Panu odpowiem, że nie będzie Pan stratny. Analogia ma dotyczyć tylko zakres zaliczania do okresu zaliczanego do dodatku za wysługę lat, okresy służby i pracy, a nie zasad naliczania tego dodatku.
A wiadomo kiedy ewentualnie miałyby wejść w życie te nowelizacje? Tak pytam, bo na emeryturę odchodzę i ciekawi mnie czy złapie mnie czy nie.
Podczas uzgodnień ustalono, że będą miały moc obowiązującą od 1 stycznia 2022 r.
MS I GENERAŁ ZNOWU BEDĄ NAS ZWODZIĆ I OBIECAĆ ZŁOTE GÓRY, WIEDZĄ ŻE POLICJA SWOJE JUŻ WYWALCZYŁA I JEST CISZA A NAS SW MOŻNA ZWODZIĆ, OKROIĆ LUB NIC NIE DAĆ BO I TAK BEDZIEMY PRACOWALI JAK DOTYCHCZAS BEZ STRAJKU. DODATKI DO EMKI JUŻ WZIELI I KAŻDY JEST STRATNY IDĄC NA EMERYTURE. TAKA PRAWDA.