01-10-2021, 12:01
(01-10-2021, 7:03 )Oficer napisał(a):(01-10-2021, 5:22 )tomi napisał(a):(30-09-2021, 18:32 )pablopablo11@interia.pl napisał(a):(30-09-2021, 11:49 )Wtff napisał(a):(29-09-2021, 10:16 )pablopablo11@interia.pl napisał(a): Weź Ty się chłopie zastanów co piszesz, bo piszesz takie bzdury, że aż zęby bolą. Idź może i niech Ci ktoś wyjaśni bo niedługo to nam się tu zaczniesz zastanawiać czy numer buta przy obliczeniach będzie miał znaczenieCzłowieku o czym ty piszesz. Odpisze onwysludze kat z chwila, a ty bredzisz cos o obecnym rozwiazaniu. Wytłumaczył ci co i jak, a ty jeszcze napadłeś słownie na niego.
Nie rozumiesz słowa pisanego, to nie komentuj.
I żeby Ci ułatwić dodam, że mój post był do pierwszego komentowanego w watku
Kolego właśnie Ty nie rozumiesz więc wyjaśnię jak mogę.
Z danej nam podwyżki ma być wypłacony dodatek za wysługę lat, do którego mają się wliczać lata pracy cywilnej. Dotychczas w SW tych lat nie liczono jako jedynej że służb. Wszystkie służby mają to już dawno a u nas ma to wejść dopiero teraz ale sfinansowe z podwyżki, teraz rozumiesz?
Koledzy nie sprzeczajcie sie bo jeszcze nie wiadomo czy wogóle coś dostaniemy oraz jak to podzielą, mogą tak zakręcić że fige dostaniemy jak zawsze, o cywilu to nic pewnego no może jak masz 25 lat służby to będą bonusy dla tych i im doliczą cywila. Teraz widzę że priorytetem są ci co mają 25 lat służby. Okaże się czy znowu w plecy.
Jest oświadczenie, będą podwyżki takie same jak dla f-szy MSWiA. Nie będzie przelewu z podniesionym uposażeniem w dniu 3.01.2022, to wtedy trzeba będzie zachować się jak facet z jajami (kobiety też ) i zrobić szybką akcję z gadzią grypą. Ale nie straszenie, że od 1 lutego, 8 marca, dnia dziecka, wakacji, tylko od razu.
Dajcie na razie pracować związkom, niech działają formalnie, niech pilnują terminów, niech informują na jakim jest etapie proces legislacyjny.
Nie dywagujcie w sprawie podziału, bo tak naprawdę nic wiecie, a na ten temat będzie można rozmawiać dopiero jak będzie projekt, a jak czytam niektóre wypowiedzi to wydaje mi się, że co poniektórzy już wiedzą jak to będzie wyglądało.
Rozmowa i przedstawianie różnych koncepcji są jak najbardziej wskazane, ale przemądrzanie się i udawanie, że wie się coś co jeszcze nie powstało to taka trochę fantazja, która w niejednym przypadku prowadziła już do kłótni.
Ja wam odpowiem może tak: na tą chwilę ma być 500 zł netto (na rękę) dla każdego f-sza. Wysługa jeśli będzie przeliczana to będą to dodatkowe pieniądze dla f-szy, którzy się kwalifikują i tyle na razie wiadomo. Nigdzie nie było również informacji jakoby z tych 500 zł mieli zabrać np. osobom bez cywila na poczet osób mających lata w cywilu.
Trzymajcie się faktów, a jeśli ktoś wie coś czego inni nie wiedzą to niech poda źródło tej wiedzy, bo to żadna tajemnica, a wypowiedzi typu "wiem, ale nie powiem" to się nadają, ale do filmu Kiler.