Adminie a do kogo mamy mieć pretensje? Od zawsze w naszej służbie podwyżki są wypłacane ostatnie, mimo że jesteśmy najmniejszą ze służb. Od stycznia wiadomo że mają być podwyżki, niby wszystko ustalone ale nikt, literalnie nikt nie pilotuje tego, nie ciśniecie MS i MF czy robią coś w tym kierunku. W tym roku to już przeszliście samych siebie. Okazało się, że MF miał was wczoraj tzn w piątek 11 kwietnia w głębokim poważaniu mimo że wiedział o spotkaniu spotkaniu. Przełożył je na za tydzień. Traktują was jak powietrze. Czy nie można ogłosić masowej gadziej choroby? Wcześniej tzn od samego początku pisałem że podwyżki będą w maju. Teraz myślę, że będą w czerwcu jeśli w ogóle będą. Mieliście tyle miesięcy żeby być w kontakcie z MF i MS aby pilotować sprawę podwyżek i nic. Zrzucacie całą winę na ministrów? To przez 4 miesiące nie wytłumaczyliście im jak to działa?
Jeszcze macie przed nami jakieś tajemnice. Jak można obiecać stronie rządowej trzymanie w tajemnicy procesu rozmów? Przed nami? Jaki to ma cel? Po której stronie jesteście? NIC O NAS BEZ NAS!
Zadaję 3 raz to pytanie.
Jaki jest pomysł na odzyskane podatku od US za otrzymane dofinansowanie? Czy może zapomnieliście o ty temacie?
(11-04-2025, 7:39 )antekSW napisał(a): (10-04-2025, 15:54 )Olee2 napisał(a): Jutro 11 kwietnia :/ nadal cisza.
https://legislacja.rcl.gov.pl/projekt/12395202
Według Pana administratora dzisiaj otrzymamy nasze podwyżki. Już nie mogę się doczekać.
Ludzie zaczynają być w źli na całą tą sytuacje.
Protest to chyba będzie konieczność.
Skoro już Administrator zabrał głos to kolejny raz proszę o odpowiedź na zadane wcześniej pytanie. Gdzie znajdę informację o tym, że policjant w przypadku odejścia na emeryturę (a nie spłaci wcześniej pobranego dofinansowania w trakcie pobierania obniżonego świadczenia mieszkaniowego) oddaje jego całość.
Proszę o odpowiedź bo olewanie pytań związkowców jest słabe.
(11-04-2025, 15:20 )Black napisał(a): (11-04-2025, 15:05 )Administrator napisał(a): (11-04-2025, 10:34 )Plutek8 napisał(a): Admin no i jak z tą legislacją? Rozumiem, że według waszych zapewnień jako strony związkowej, dzisiaj każdy funkcjonariusz może spodziewać się wypłaty wyrównań? Pięknie wam zamydlili oczy. Efekt waszych działań jest bardzo zadowalający dla ministerstwa i CZSW - akcja protestacyjna odwołana, my mamy siedzieć na dupie, użerać się i psuć głowę ze złodziejstwem, jak przyjadą kontrolujący pięknie się uśmiechać i powtarzać że jest wspaniałe ? i nie upominać się o przypadkiem o kasę. Każda służba po wypłatach u nas jak zwykle bryndza.
Ps. Jak się przechodzi obok policji czekającej na pobranie osadzonego na czynności słychać szepty i śmiech - z nas, dzieci gorszego Boga.
Nie według "naszych zapewnień" tylko według zapewnień przedstawiciela Ministerstwa Sprawiedliwości, który nas poinformował, że zgodnie z harmonogramem procesu legislacji rozporządzenia miało wejść ono w życie w dniu 11 kwietnia, a my tą informację przekazaliśmy między innymi na księdze gości. Teraz całą winę za to, że Minister Finansów i Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, którzy nie pojmują naszego systemu uposażeń i którzy wnieśli uwagi do rozporządzenia próbuje się zrzucić na Związek, tylko za to, że informację, którą otrzymał przekazał dalej. Już się nie pamięta, że podpisaliśmy porozumienie, które daje funkcjonariuszom 7% podwyżki do uposażenia zasadniczego, a w innych służbach 5%. Tak samo było i w zeszłym roku, gdy waloryzacja we wszystkich służbach wynosiła 20%, a w naszej formacji wyniosła 22%, dzięki temu, że Związki Zawodowe w uzgodnieniu ze stroną służbową takie rozwiązania wypracowały. Proszę popytać kolegów z policji ile dostali podwyżki w ubiegłym roku i porównać sobie z naszymi i ciekawe czy tak będą szeptać i śmiać się z nas? Przez tyle lat, jak jestem w Związkach zdążyłem się przyzwyczaić do tego, że wszystko co złe, to obarcza się tym Związek, a gdy coś się uda zrobić na plus, to nikt już tego nie doceni. Jeżeli mogę teraz ja coś od siebie zapewnić, to zapewniam Pana, że podwyżki będą i oczywiście z wyrównaniem od 1 stycznia, więc ani grosza Pan nie straci przez to, że przez wspomnianych Panów Ministrów proces legislacji się przedłużył.
Wszystko ładnie pięknie tylko u nas było od podstawy a taka np policja nie ma 4 składników czytaj dodatków liczonych do pensji więc kwotowo jest różnica ? Proszę samemu sobie odp 
Oczywiście, że u nas było do podstawy, a dzięki temu wzrasta dodatek za wysługę lat oraz świadczenie za długoletnią służbę. W policji nie mają 4 (dodatków) liczonych do uposażenia, tylko 7 dodatków. Tak na marginesie, to w Służbie Więziennej są 3 dodatki liczone do uposażenia a nie 4. Do tego w policji w ubiegłym roku zmieniono rozporządzenie w sprawie dodatku za stopień, z kwotowego na procentowy, co wiąże się z tym, że obligatoryjnie przy podniesieniu uposażenia zasadniczego wzrasta im dodatek za stopień, co skutkuje tym, że nie mogą podnieść uposażenia zasadniczego do takiej kwoty jak w Służbie Więziennej. Proszę sobie porównać ile w policji otrzymali w ubiegłym roku funkcjonariusze na rękę a ile w Służbie Więziennej.
(11-04-2025, 15:05 )Administrator napisał(a): (11-04-2025, 10:34 )Plutek8 napisał(a): Admin no i jak z tą legislacją? Rozumiem, że według waszych zapewnień jako strony związkowej, dzisiaj każdy funkcjonariusz może spodziewać się wypłaty wyrównań? Pięknie wam zamydlili oczy. Efekt waszych działań jest bardzo zadowalający dla ministerstwa i CZSW - akcja protestacyjna odwołana, my mamy siedzieć na dupie, użerać się i psuć głowę ze złodziejstwem, jak przyjadą kontrolujący pięknie się uśmiechać i powtarzać że jest wspaniałe ? i nie upominać się o przypadkiem o kasę. Każda służba po wypłatach u nas jak zwykle bryndza.
Ps. Jak się przechodzi obok policji czekającej na pobranie osadzonego na czynności słychać szepty i śmiech - z nas, dzieci gorszego Boga.
Nie według "naszych zapewnień" tylko według zapewnień przedstawiciela Ministerstwa Sprawiedliwości, który nas poinformował, że zgodnie z harmonogramem procesu legislacji rozporządzenia miało wejść ono w życie w dniu 11 kwietnia, a my tą informację przekazaliśmy między innymi na księdze gości. Teraz całą winę za to, że Minister Finansów i Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, którzy nie pojmują naszego systemu uposażeń i którzy wnieśli uwagi do rozporządzenia próbuje się zrzucić na Związek, tylko za to, że informację, którą otrzymał przekazał dalej. Już się nie pamięta, że podpisaliśmy porozumienie, które daje funkcjonariuszom 7% podwyżki do uposażenia zasadniczego, a w innych służbach 5%. Tak samo było i w zeszłym roku, gdy waloryzacja we wszystkich służbach wynosiła 20%, a w naszej formacji wyniosła 22%, dzięki temu, że Związki Zawodowe w uzgodnieniu ze stroną służbową takie rozwiązania wypracowały. Proszę popytać kolegów z policji ile dostali podwyżki w ubiegłym roku i porównać sobie z naszymi i ciekawe czy tak będą szeptać i śmiać się z nas? Przez tyle lat, jak jestem w Związkach zdążyłem się przyzwyczaić do tego, że wszystko co złe, to obarcza się tym Związek, a gdy coś się uda zrobić na plus, to nikt już tego nie doceni. Jeżeli mogę teraz ja coś od siebie zapewnić, to zapewniam Pana, że podwyżki będą i oczywiście z wyrównaniem od 1 stycznia, więc ani grosza Pan nie straci przez to, że przez wspomnianych Panów Ministrów proces legislacji się przedłużył.
Wszystko ładnie pięknie tylko u nas było od podstawy a taka np policja nie ma 4 składników czytaj dodatków liczonych do pensji więc kwotowo jest różnica ? Proszę samemu sobie odp
(11-04-2025, 10:34 )Plutek8 napisał(a): Admin no i jak z tą legislacją? Rozumiem, że według waszych zapewnień jako strony związkowej, dzisiaj każdy funkcjonariusz może spodziewać się wypłaty wyrównań? Pięknie wam zamydlili oczy. Efekt waszych działań jest bardzo zadowalający dla ministerstwa i CZSW - akcja protestacyjna odwołana, my mamy siedzieć na dupie, użerać się i psuć głowę ze złodziejstwem, jak przyjadą kontrolujący pięknie się uśmiechać i powtarzać że jest wspaniałe ? i nie upominać się o przypadkiem o kasę. Każda służba po wypłatach u nas jak zwykle bryndza.
Admin no i jak z tą legislacją? Rozumiem, że według waszych zapewnień jako strony związkowej, dzisiaj każdy funkcjonariusz może spodziewać się wypłaty wyrównań? Pięknie wam zamydlili oczy. Efekt waszych działań jest bardzo zadowalający dla ministerstwa i CZSW - akcja protestacyjna odwołana, my mamy siedzieć na dupie, użerać się i psuć głowę ze złodziejstwem, jak przyjadą kontrolujący pięknie się uśmiechać i powtarzać że jest wspaniałe ? i nie upominać się o przypadkiem o kasę. Każda służba po wypłatach u nas jak zwykle bryndza.
(10-04-2025, 15:54 )Olee2 napisał(a): Jutro 11 kwietnia :/ nadal cisza.
https://legislacja.rcl.gov.pl/projekt/12395202
Według Pana administratora dzisiaj otrzymamy nasze podwyżki. Już nie mogę się doczekać.
(09-04-2025, 19:45 )kinderka napisał(a): (08-04-2025, 21:26 )jtd napisał(a): Jak już wszystko szczególowo wiecie to do roboty. A jak podwyżki do wyborów nie będzie no to już nie będzie. Kiedyś też tak było chyba w 2007 i jakoś się żyło. 8 lat nic. A takie plany mieli niektórzy że piąty raz państwo za brak mieszkania im da
Skoro pracowałeś już w 2007 r. to znaczy, że albo jesteś emerytem, albo już czas nim zostać skoro nie jesteś w stanie współpracować z innymi i cieszyć się, że będą mieli większą pensje. Skoro miałeś mieszkanie zakupione przed służbą to chyba super, że było Cię stać, bo ilu znasz takich ludzi, tylko jeżeli tak dobrze zarabiałeś to po co przyszedłeś do służby, gdzie nigdy szału nie było z zarobkami, więc wszyscy korzystali z dodatkowych profitów, jak dodatek do kupna mieszkania lub za brak mieszkania. Może poprostu odszedłeś na emeryture i żałujesz? Nie było Ci przykro jak dodawali dodatek +25 lat służby, bo kto go dostaje, chyba rzadko zwykły funkcjonariusz tyle wytrzymuje, czy nie? Cywile podobno mogą zostać przełożonymi, to kto zajmie takie stanowiska?
[/quote]zapomniałem dodać do mojej poprzedniej wypowiedzi , że dziekuję za normalną rozmowę...I jeszcze co do tego , że cywile mogą zostać przełożonymi. No i co to zmienia. Cywil też człowiek. Co za różnica czy ktoś ma ubiór zwany mundurem czy nie. Szef rządu i ta cała reszta też są cywilami i rządzą całą Polską , nie tylko kryminałem. Najważniejsze żeby nie było takich , że ubierze mundur o 7 rano i mózg mu się przełącza w jakiś tryb Boga wszechmogącego . To nie te czasy. Pozdrawiam
(09-04-2025, 19:45 )kinderka napisał(a): (08-04-2025, 21:26 )jtd napisał(a): Jak już wszystko szczególowo wiecie to do roboty. A jak podwyżki do wyborów nie będzie no to już nie będzie. Kiedyś też tak było chyba w 2007 i jakoś się żyło. 8 lat nic. A takie plany mieli niektórzy że piąty raz państwo za brak mieszkania im da
Skoro pracowałeś już w 2007 r. to znaczy, że albo jesteś emerytem, albo już czas nim zostać skoro nie jesteś w stanie współpracować z innymi i cieszyć się, że będą mieli większą pensje. Skoro miałeś mieszkanie zakupione przed służbą to chyba super, że było Cię stać, bo ilu znasz takich ludzi, tylko jeżeli tak dobrze zarabiałeś to po co przyszedłeś do służby, gdzie nigdy szału nie było z zarobkami, więc wszyscy korzystali z dodatkowych profitów, jak dodatek do kupna mieszkania lub za brak mieszkania. Może poprostu odszedłeś na emeryture i żałujesz? Nie było Ci przykro jak dodawali dodatek +25 lat służby, bo kto go dostaje, chyba rzadko zwykły funkcjonariusz tyle wytrzymuje, czy nie? Cywile podobno mogą zostać przełożonymi, to kto zajmie takie stanowiska?
[/quote]Przecież cieszę się , że bedą wyższe pensje. Tylko spokojnie ludzie. Co roku to samo. Zaraz będzie podwyżka . Przecież co roku jest około maja. Wiadomo słabo trochę .........że tak późno , ale te marudy forumowe to już niedobrze się robi. Który klawisz ma biedę? No który? . Chyba że nabierze kredytów pod korek i potem mało ...mało. Ogarnięcie się . Przecież to państwowy etat na średnim szczeblu. Raz dostali dofinansowanie do zakupu mieszkania i jeszcze mało. Pretensje wielkie że trzeba coś oddać , żeby po nowemu pobierać. Szkoda słów.
(10-04-2025, 8:56 )BartekS napisał(a): (08-04-2025, 21:26 )jtd napisał(a): (08-04-2025, 20:08 )Administrator napisał(a): Komunikat po spotkaniu przedstawicieli Związków Zawodowych z Dyrektorem Generalnym Służby Więziennej
https://nszzfipw.org.pl/komunikat-po-spo...ennej.html Jak już wszystko szczególowo wiecie to do roboty. A jak podwyżki do wyborów nie będzie no to już nie będzie. Kiedyś też tak było chyba w 2007 i jakoś się żyło. 8 lat nic. A takie plany mieli niektórzy że piąty raz państwo za brak mieszkania im da
Ja rozumiem, że nie dostałeś pomocy mieszkaniowej, bo przyszedłeś do służby z mieszkaniem. Ale teraz nie wiem czy jesteś na siebie tak zły i sfrustrowany, że wcześniej o tym nie pomyślałeś, czy po prostu wychodzi z ciebie cała gębą "polaczkowość" i będziesz na tym forum co chwilę wylewał swoje gorzkie żale i narzekał, że inni maja lepiej od ciebie? Już każdy przeczytał twoje wypociny po kilka razy, może wystarczy? Nie twoja sprawa kto co miał i co dostanie, weź się lepiej za siebie. Ani nie jestem na siebie zły , ani nie jestem sfrustrowany. Nawet nie liczyłem na kasę za mieszkanie. 1000 zawodów jest w Polsce i nikt nie liczy na mieszkanie. Tylko mundur założycie i już wszystko Wam się należy. Złodziej też wjeżdża na kryminał i już uważa że wszystko mu się należy. Chodzi tylko oto , że Ci do dostali dofinansowanie to niech palą wrotki. Raz dostali i wszystko w temacie . A teraz jeszcze nic nie wiadomo i znowu piszą i lażą żeby kasę znowu dostać. Poszli w piz.....Amen.
(10-04-2025, 15:25 )Jacek Jacek napisał(a): Idzie maj ciepło na weekend majowy więc co pozostaje L4 niech zakłady same się ogarną co mnie i nas to obchodzi niech MF i MSWiA przyjdą i popracują z obsadzonymi. Ludzie jeśli nic nie zrobimy że ZK i AŚ staną na dwie doby a ci co tam pracują wiedzą czym to śmierdzi nie będą nas traktować poważnie. Każdy to ma choć odrobinę rozumu to zrobi to. Pozdrawiam
Już to widzę kolego , jak biegną po zwolnienia wszyscy .
Panie administratorze i co akcja,L4?????
Idzie maj ciepło na weekend majowy więc co pozostaje L4 niech zakłady same się ogarną co mnie i nas to obchodzi niech MF i MSWiA przyjdą i popracują z obsadzonymi. Ludzie jeśli nic nie zrobimy że ZK i AŚ staną na dwie doby a ci co tam pracują wiedzą czym to śmierdzi nie będą nas traktować poważnie. Każdy to ma choć odrobinę rozumu to zrobi to. Pozdrawiam
MSWiA już zapomnieli co to podwyżki my jak zwykle dno. Minister finansów blokuje Minister MSWiA też super. Mam nadzieję że 18 mają ludzie się odwdzięczą za to. Mam też nadzieję że premier Tusk będzie ostatni raz w tej funkcji. MS Bodnar na co czeka ? ? Oj korki szampana wystrzelą jak KO w wyborach majowych przegra. Każdy inny a najlepiej konferencja i strażak Braun. Pamiętajcie ludzie gdzie krzyżyk postawić.
(09-04-2025, 9:54 )Cywil87 napisał(a): [quote="anielica2010" pid='21258' dateline='1743858842']
Administratorze po raz kolejny ponawiam pytanie...co z cywilami i ich podwyżkami...możemy prosić o jakąś informację? Nie ma nigdzie o nas wzmianki jakbyśmy w tej formacji nie istnieli wogóle. To kto jest naszym odgórnym przełożonym skoro w ważnych pismach,sprawach,spotkaniach nawet o nas nie wspominają???
Bo my cywile jesteśmy do zapierdzielania i nic nam się nie należy mają nas głęboko w czterech literach.A na mundur aby przejść to tylko możemy se pomażyć.
Taka prawda .
(08-04-2025, 21:26 )jtd napisał(a): (08-04-2025, 20:08 )Administrator napisał(a): Komunikat po spotkaniu przedstawicieli Związków Zawodowych z Dyrektorem Generalnym Służby Więziennej
https://nszzfipw.org.pl/komunikat-po-spo...ennej.html Jak już wszystko szczególowo wiecie to do roboty. A jak podwyżki do wyborów nie będzie no to już nie będzie. Kiedyś też tak było chyba w 2007 i jakoś się żyło. 8 lat nic. A takie plany mieli niektórzy że piąty raz państwo za brak mieszkania im da
Ja rozumiem, że nie dostałeś pomocy mieszkaniowej, bo przyszedłeś do służby z mieszkaniem. Ale teraz nie wiem czy jesteś na siebie tak zły i sfrustrowany, że wcześniej o tym nie pomyślałeś, czy po prostu wychodzi z ciebie cała gębą "polaczkowość" i będziesz na tym forum co chwilę wylewał swoje gorzkie żale i narzekał, że inni maja lepiej od ciebie? Już każdy przeczytał twoje wypociny po kilka razy, może wystarczy? Nie twoja sprawa kto co miał i co dostanie, weź się lepiej za siebie.
(08-04-2025, 21:07 )tomi napisał(a): (07-04-2025, 4:47 )tomi napisał(a): Związek to również emeryci, więc po raz kolejny pytam czy cokolwiek dzieje się w sprawie oszukanych emerytów 2023r.? Jeszcze trochę i minie 3 lata a wtedy będzie przedawnienie roszczeń, czy na to właśnie czekają władze związku bo "sprzedały" nas za mieszkaniówkę, podwyżkę itp.? Proszę po raz kolejny o odniesienie się Admina do tematu.
Ponawiam pytanie.
Każdy składa pozew samodzielnie, są od tego wyspecjalizowane kancelarie, to chyba w takim razie nie pytanie do związku tylko trzeba samemu się ruszyć.
Panie adminie,
czytając wpisy można zauważyć rozgoryczenie fszy, uzasadnione. Za chwilkę miesiąc maj a konkretów cisza, kiedy podwyżki z wyrównaniem, jakiej wysokości dla każdej gr zaszeregowania itd.
Mieszkaniówka zero konkretów a w zasadzie wyglada to tak jakby było spotkanie, nic z niego nie wynikało i tyle samo przekazano w komunikacie.
(09-04-2025, 4:27 )zzz napisał(a): A mieszkaniówka? Jakie w końcu będą zasady?
Będzie dużo pieniędzy na ten cel i chyba nawet więcej niż w wojsku ale nie wiadomo czy ministerstwo sprawiedliwości się nie wycofa, minister finansów nie zablokuje, MSWiA będzie miało uwagi, a Dyrektor Generalny mianuje się na generała inspektora i odejdzie że służby a nowy powie ja nic nie obiecałem. Miała być jakość a wyszło jakoś. Było gó*no a jest nas*ane tak się zmieniło na lepsze. Dymania ciąg dalszy. Pozdrawiam
(09-04-2025, 4:27 )zzz napisał(a): A mieszkaniówka? Jakie w końcu będą zasady?
(09-04-2025, 9:54 )Cywil87 napisał(a): (05-04-2025, 14:14 )anielica2010 napisał(a): Administratorze po raz kolejny ponawiam pytanie...co z cywilami i ich podwyżkami...możemy prosić o jakąś informację? Nie ma nigdzie o nas wzmianki jakbyśmy w tej formacji nie istnieli wogóle. To kto jest naszym odgórnym przełożonym skoro w ważnych pismach,sprawach,spotkaniach nawet o nas nie wspominają??? Smutna rzeczywistość ?
Jak już wszystko szczególowo wiecie to do roboty. A jak podwyżki do wyborów nie będzie no to już nie będzie. Kiedyś też tak było chyba w 2007 i jakoś się żyło. 8 lat nic. A takie plany mieli niektórzy że piąty raz państwo za brak mieszkania im da
[/quote]
(08-04-2025, 21:07 )tomi napisał(a): (07-04-2025, 4:47 )tomi napisał(a): Związek to również emeryci, więc po raz kolejny pytam czy cokolwiek dzieje się w sprawie oszukanych emerytów 2023r.? Jeszcze trochę i minie 3 lata a wtedy będzie przedawnienie roszczeń, czy na to właśnie czekają władze związku bo "sprzedały" nas za mieszkaniówkę, podwyżkę itp.? Proszę po raz kolejny o odniesienie się Admina do tematu.
Ponawiam pytanie.
Panie Adminie piszę mając na uwadze kilkuset funkcjonariuszy SW, którzy przeszli na zaopatrzenie emerytalne w 2023r. Czy NSZZFIPW podjął lub zamierza podjąć jakiekolwiek działania w sprawie pominiętych podwyżką emerytów 2023r. Proszę po raz kolejny i kolejny o odpowiedź.
Czy wiadomo coś odnośnie karty rodziny Mundurowej? Czy prowadzone są jakieś rozmowy?
Pytanie do Administratora odnośnie Karty Rodziny Mundurowej? Czy zarząd główny prowadzi rozmowy z ministerstwem czy olał temat.
Jak odzyskać podatek od US za dofinasowanie? Chyba o tym też gadaliście?
Mundurówka kiedy 10 kwietnia??
Mundurowka kiedy??? Jutro 10 kwietnia. Czy nie wiadomo ???
Ale żenada. Czyli nadal nic nie wiemy. Podwyżki niewiadomo kiedy, nagrody jakieś miały być na święta to już podobno nieaktualne. O mieszkaniówce mało konkretów. Fajnie się robi tak trochę frustrująco ^_^
Dzień dobry.
JESTEM WSZTRZĄŚNIĘTY "PĘŁNĄ" INFORMACJĄ PO SPOTKANIU KTÓRE ODBYŁO SIĘ W DNIU WCZORAJSZYM.
JESTEM TAK PODNIECONY SZEREGIEM INFORMACJI KTORE UZYSKAŁEM ZE NIE WIEM OD KTOREJ ZACZĄĆ.
NO REWELACJA ZE MSWiA WYCOFAŁO SIĘ A MINISTER FINANSOW MOŻE SIE PRZYCHYLI A MOŻE NIE ?
ŻENADA ŻENADA ŻENADA.
ZERO KONKRETÓW TYLKO MAMIENIE I GRA NA ZWŁOKĘ.
(05-04-2025, 14:14 )anielica2010 napisał(a): Administratorze po raz kolejny ponawiam pytanie...co z cywilami i ich podwyżkami...możemy prosić o jakąś informację? Nie ma nigdzie o nas wzmianki jakbyśmy w tej formacji nie istnieli wogóle. To kto jest naszym odgórnym przełożonym skoro w ważnych pismach,sprawach,spotkaniach nawet o nas nie wspominają???
(08-04-2025, 19:05 )Nszz123 napisał(a): (08-04-2025, 15:40 )Jeszcze trochę i na emke napisał(a): I jak po spotkaniu ?????? Jak po każdym wielka cisza...
No i nadal lipa :/
A mieszkaniówka? Jakie w końcu będą zasady?
(08-04-2025, 20:08 )Administrator napisał(a): Komunikat po spotkaniu przedstawicieli Związków Zawodowych z Dyrektorem Generalnym Służby Więziennej
(08-04-2025, 20:08 )Administrator napisał(a): Komunikat po spotkaniu przedstawicieli Związków Zawodowych z Dyrektorem Generalnym Służby Więziennej
https://nszzfipw.org.pl/komunikat-po-spo...ennej.html
Czyli nadal nic nie wiadomo. Tyle spotkań i żadnych konkretów tylko zapowiedz kolejnego...
(07-04-2025, 4:47 )tomi napisał(a): Związek to również emeryci, więc po raz kolejny pytam czy cokolwiek dzieje się w sprawie oszukanych emerytów 2023r.? Jeszcze trochę i minie 3 lata a wtedy będzie przedawnienie roszczeń, czy na to właśnie czekają władze związku bo "sprzedały" nas za mieszkaniówkę, podwyżkę itp.? Proszę po raz kolejny o odniesienie się Admina do tematu.
Ponawiam pytanie.
Kolejne spotkanie z którego jedynie wynika że nic nie wiadomo  bo to ze Mf blokuje nie trzeba być geniuszem żeby to stwierdzić i spotkania do tego nie są potrzebne ..brak info dotyczącym oddawania mieszkaniówki czyli zostaje tak jak w projekcie oddajemy kwotę po waloryzacji ?
https://nszzfipw.org.pl/komunikat-po-spo...ennej.html planowane jest..... poruszona zostala nic nowego zero konkretów.... czekamy.....
Komunikat po spotkaniu przedstawicieli Związków Zawodowych z Dyrektorem Generalnym Służby Więziennej
https://nszzfipw.org.pl/komunikat-po-spo...ennej.html
A mundurowke którego płacą?
(08-04-2025, 15:40 )Jeszcze trochę i na emke napisał(a): I jak po spotkaniu ?????? Jak po każdym wielka cisza...
(08-04-2025, 17:55 )eeedek4 napisał(a): Panie Administratorze jakie efekty dzisiejszego spotkania?! Chyba nie ma Wieści dobrych.... bo juz by napisano..... hahah.
(08-04-2025, 17:57 )Człowiek z lasu napisał(a): (07-04-2025, 17:51 )Administrator napisał(a): (07-04-2025, 13:33 )A.Ś. sierżant sztabowy napisał(a): Szanowny Panie Administratorze , trudno nie odnieść wrażenia, że strona rządową gra na zwłokę zarówno z podwyżkami jak i projektem mieszkaniowym . Pan wybaczy ,ale to nawet nie jest już śmieszne , nie było nigdy takiej sytuacji żeby w kwietniu związki nie miały konkretów jeśli chodzi o podwyżki . Czy jest Pan w stanie odpowiedzieć na pytanie co dalej ? Jakie konkretnie podwyżki są proponowane ? Kiedy mają być wypłacone ? Co dalej z mieszkaniówką? Czy jest Pan w stanie podać nam jakieś konkrety ?
W dniu jutrzejszym jest spotkanie między innymi w tej sprawie w Centralnym Zarządzie Służby Więziennej, więc proszę jeszcze chwilę poczekać na informację.
Między innymi wybrzmiało jakby to nie były tematy kluczowe, myle sie?
Odp admina z 02.04.2025 Rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości w sprawie upoważnienia zasadniczego funkcjonariuszy Służby Więziennej zgodnie z harmonogramem prac legislacyjnych ma wejść w życie 11 kwietnia 2025 r.
To w końcu wchodzi w życie czy dopiero się spotykacie żeby podwyżki obgadać?
(07-04-2025, 17:51 )Administrator napisał(a): (07-04-2025, 13:33 )A.Ś. sierżant sztabowy napisał(a): Szanowny Panie Administratorze , trudno nie odnieść wrażenia, że strona rządową gra na zwłokę zarówno z podwyżkami jak i projektem mieszkaniowym . Pan wybaczy ,ale to nawet nie jest już śmieszne , nie było nigdy takiej sytuacji żeby w kwietniu związki nie miały konkretów jeśli chodzi o podwyżki . Czy jest Pan w stanie odpowiedzieć na pytanie co dalej ? Jakie konkretnie podwyżki są proponowane ? Kiedy mają być wypłacone ? Co dalej z mieszkaniówką? Czy jest Pan w stanie podać nam jakieś konkrety ?
W dniu jutrzejszym jest spotkanie między innymi w tej sprawie w Centralnym Zarządzie Służby Więziennej, więc proszę jeszcze chwilę poczekać na informację.
Między innymi wybrzmiało jakby to nie były tematy kluczowe, myle sie?
Panie Administratorze jakie efekty dzisiejszego spotkania?!
Admin jakie wieści po spotkaniu?
I jak po spotkaniu ??????
|