Wczoraj, 21:04
Wczoraj, 19:51
Projekt mieszkaniówki dla Policji i pozostałych służb z MSWiA zakłada zwrot połowy kwoty otrzymanej jako dopłata do zakupu mieszkania w następujący sposób: rozbicie na 120 rat maksymalnie, spłata połowy tego co się wzięło. Nie ma mowy o waloryzacji pobranych kwot, ani nie ma mowy o umorzeniu reszty niespłaconej kwoty w przypadku odejścia na emke. Przy okazji oczywiście nie będzie tego co jest w wojsku czyli kwoty na zagospodarowanie po zakończeniu służby wojskowe- olbrzymie kwoty po kilkaset tysięcy . Ciekawe czy związki walczą o to aby wprowadzić umorzenie w razie przejścia na emke
Wczoraj, 15:23
(Wczoraj, 4:46 )Janek Wojna napisał(a): Witam. A jak u Was w jednostkach wygląda sytuacja odnośnie zawieszania stanowisk? Duża jednostka na północnym-zachodzie ciągle zawieszanie stanowisk i walka z nadgodzinami. Może związki zaczną
Wczoraj, 15:09
(Wczoraj, 10:08 )Administrator napisał(a):(Wczoraj, 7:26 )kapi5 napisał(a): Dzień Dobry. Panie administratorze grążą słuchy, że mieszkaniówka została "uwalona" przez rząd dla służb mundurowych. Czy może Pan się do tego odnieść? Czy związki zawodowe mają jakieś informację w tej sprawie? Druga kwestia czy możemy się spodziewać wypłaty tych 120 zł do stopnia z wypłatą czerwcową? Również proszę o stanowisko jakie Nasze związki zawodowe zajmują w tej sprawie? Pozdrawiam A jak ma się sprawa z pracownikami cywilnymi?
Wczoraj, 15:00
(Wczoraj, 3:47 )Człowiek z lasu napisał(a):(19-05-2025, 12:52 )oficerZK napisał(a):(19-05-2025, 7:29 )Administrator napisał(a):(18-05-2025, 12:25 )oficerZK napisał(a): Administratorze coś wiadomo o rzekomych wytycznych dot. Leczenia, mianowicie czy to prawda, że po zwolnieniu l4 od psychiatry obligatoryjnie fsze będą wysyłani na medycynę pracy? To ma być dbałość o fszy czy raczej szykany za dbałość o zdrowie psychiczne? Po zdarzeniach ludzi, którzy dopuścili się zbrodni... Teraz wszyscy tak będą traktowani?
Wczoraj, 14:58
Niestety dyrektorzy jednostek podstawowych otrzymali polecenie wysyłani na komisje lekarską osoby które przebywają na L4 wystawione przez lek. psychiatrę. Taki oto pomysł profilaktyki i dbanie o zdrowie psychiczne f-uszy proponuje kierownictwo okręgowe. Gratuluję pomysłu. Człowiek nie wytrzymuje napięcia, potrzebuje uczciwie iść na wolne żeby nie zarażać w pracy irytacją, żeby przestać krzyczeć na dzieci tylko po prostu spędzić w końcu z nimi czas. Wyczyścić się z tego całego kryminalnego zawrotu głowy. Rutyny ochroniarskiej. Ciągłego napięcia czy ze wszystkim się wyrobie. Ale nie. Dbanie o zdrowie psychiczne nie jest najwidoczniej mile widziane w służbie. Lepiej się nie leczyć. Niech czary goryczy się przelewają. O, wiem! Jak się ktoś leczy i dba o swoje zdrowie psychiczne i co za tym idzie zdrowie psychiczne swojej rodziny, to go napiętnujmy! Stwórzmy kolejny czynnik stresogenny w postaci komisji lekarskiej! Wystraszmy ich! Nie będą chodzić na zwolnienia od psychiatry tzn. że nie ma problemu. Melduje! Wszyscy zdrowi, zdolni do pełnienia służby! Czysty geniusz i zmyślność OISW w Olsztynie. Do wyróżnienia!
Wczoraj, 14:45
No tak ale na tym niby końcowym etapie jest już kilka tygodni więc raczej nie jest blisko końca
Wczoraj, 10:08
(Wczoraj, 7:26 )kapi5 napisał(a): Dzień Dobry. Panie administratorze grążą słuchy, że mieszkaniówka została "uwalona" przez rząd dla służb mundurowych. Czy może Pan się do tego odnieść? Czy związki zawodowe mają jakieś informację w tej sprawie? Druga kwestia czy możemy się spodziewać wypłaty tych 120 zł do stopnia z wypłatą czerwcową? Również proszę o stanowisko jakie Nasze związki zawodowe zajmują w tej sprawie? Pozdrawiam Dzień dobry, z całą stanowczością dementuję bzdury, jakoby temat „mieszkaniówki” został uwalony. Projekt ten w Służbie Więziennej znajduje się na końcowym etapie prac legislacyjnych w Ministerstwie Sprawiedliwości i zgodnie z procedurą ma trafić do dalszych prac legislacyjnych w Radzie Ministrów, dokładnie tak samo jak w służbach podległych MSWiA. Jeśli zaś chodzi o rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości w sprawie dodatku za stopień to niestety, obserwujemy powtarzający się schemat: Minister Finansów oraz Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji po raz kolejny próbują blokować proces, wnosząc swoje absurdalne i nieuzasadnione uwagi. Trudno nie odnieść wrażenia, że to kolejna próba ingerencji w autonomię naszej formacji. Przypomnę tylko, że funkcjonariusze Służby Więziennej tak, jak każda inna formacja mundurowa, otrzymali tę samą kwotę na podwyżki. To, jak zostaną one rozdysponowane, jest naszą wewnętrzną sprawą i tak było od lat. To rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości a nie Rady Ministrów, więc ręczne sterowanie z zewnątrz jest po prostu nie do przyjęcia. Takie działania wpływają demotywująco na funkcjonariuszy i podważają zaufanie do instytucji państwa. Na dziś nie została jeszcze wskazana konkretna data wejścia w życie rozporządzenia, ale mamy nadzieję, że wyjaśnienia przedstawione przez stronę służbową zamkną temat i przywrócą normalny bieg spraw.
Wczoraj, 7:26
Dzień Dobry. Panie administratorze grążą słuchy, że mieszkaniówka została "uwalona" przez rząd dla służb mundurowych. Czy może Pan się do tego odnieść? Czy związki zawodowe mają jakieś informację w tej sprawie? Druga kwestia czy możemy się spodziewać wypłaty tych 120 zł do stopnia z wypłatą czerwcową? Również proszę o stanowisko jakie Nasze związki zawodowe zajmują w tej sprawie? Pozdrawiam
Wczoraj, 4:46
Witam. A jak u Was w jednostkach wygląda sytuacja odnośnie zawieszania stanowisk? Duża jednostka na północnym-zachodzie ciągle zawieszanie stanowisk i walka z nadgodzinami. Może związki zaczną interweniować w tej sprawie?
Wczoraj, 3:47
(19-05-2025, 12:52 )oficerZK napisał(a):(19-05-2025, 7:29 )Administrator napisał(a):(18-05-2025, 12:25 )oficerZK napisał(a): Administratorze coś wiadomo o rzekomych wytycznych dot. Leczenia, mianowicie czy to prawda, że po zwolnieniu l4 od psychiatry obligatoryjnie fsze będą wysyłani na medycynę pracy? To ma być dbałość o fszy czy raczej szykany za dbałość o zdrowie psychiczne? Po zdarzeniach ludzi, którzy dopuścili się zbrodni... Teraz wszyscy tak będą traktowani?
19-05-2025, 17:56
Panowie - zwracam się do tych co tu się wzajemnie obrzucają błotem - wymieńcie się telefonami, umówcie się na spotkanie, dajcie sobie po buziaczku lub przytulasku i zakończcie zaśmiecać księgę gości.
My tu zgłaszamy problemy i otrzymujemy informacje od strony związkowej. Wstyd czytać licytację kto ile ma służby i gdzie ile przepracował. Mentalnie odstajecie od reszty. Pozdrawiam i życzę zdrowia psychicznego.
19-05-2025, 16:04
(19-05-2025, 7:29 )Administrator napisał(a):(18-05-2025, 12:25 )oficerZK napisał(a): Administratorze coś wiadomo o rzekomych wytycznych dot. Leczenia, mianowicie czy to prawda, że po zwolnieniu l4 od psychiatry obligatoryjnie fsze będą wysyłani na medycynę pracy? To ma być dbałość o fszy czy raczej szykany za dbałość o zdrowie psychiczne? Po zdarzeniach ludzi, którzy dopuścili się zbrodni... Teraz wszyscy tak będą traktowani? U mnie w jednostce to jest nagminne. Dyrektor wysyła na komisje a komisja dopuszcza do służby. Ludzie się zmądrzyli i biorą L4 od lekarka rodzinnego i nie idą na komisję.
19-05-2025, 14:56
(19-05-2025, 7:25 )Administrator napisał(a):Badania profilaktyczne robione są przez telefon. Waga ciśnienie jakie leki się bierze wszystko przez telefon. Potem wykaz badań i wyniki pocztą elektroniczną.(17-05-2025, 18:16 )Benek Genek napisał(a): Panie Administratorze, nie mogę znaleźć mojego wpisu dotyczącego patologi przy przeprowadzaniu kontrolnych badań bez badań. Czy został ocenzurowany?
19-05-2025, 12:52
(19-05-2025, 7:29 )Administrator napisał(a):(18-05-2025, 12:25 )oficerZK napisał(a): Administratorze coś wiadomo o rzekomych wytycznych dot. Leczenia, mianowicie czy to prawda, że po zwolnieniu l4 od psychiatry obligatoryjnie fsze będą wysyłani na medycynę pracy? To ma być dbałość o fszy czy raczej szykany za dbałość o zdrowie psychiczne? Po zdarzeniach ludzi, którzy dopuścili się zbrodni... Teraz wszyscy tak będą traktowani?
19-05-2025, 9:17
(19-05-2025, 7:29 )Administrator napisał(a):(18-05-2025, 12:25 )oficerZK napisał(a): Administratorze coś wiadomo o rzekomych wytycznych dot. Leczenia, mianowicie czy to prawda, że po zwolnieniu l4 od psychiatry obligatoryjnie fsze będą wysyłani na medycynę pracy? To ma być dbałość o fszy czy raczej szykany za dbałość o zdrowie psychiczne? Po zdarzeniach ludzi, którzy dopuścili się zbrodni... Teraz wszyscy tak będą traktowani? Nie do Medycyny Pracy, a na Komisję lekarską
19-05-2025, 7:29
(18-05-2025, 12:25 )oficerZK napisał(a): Administratorze coś wiadomo o rzekomych wytycznych dot. Leczenia, mianowicie czy to prawda, że po zwolnieniu l4 od psychiatry obligatoryjnie fsze będą wysyłani na medycynę pracy? To ma być dbałość o fszy czy raczej szykany za dbałość o zdrowie psychiczne? Po zdarzeniach ludzi, którzy dopuścili się zbrodni... Teraz wszyscy tak będą traktowani? Nic mi nie wiadomo o takich wytycznych i pierwszy raz się dowiaduję o tym?
19-05-2025, 7:25
18-05-2025, 22:08
(17-05-2025, 13:23 )BartekS napisał(a):(16-05-2025, 16:30 )Jacek Jacek napisał(a):(15-05-2025, 10:10 )BartekS napisał(a):(13-05-2025, 22:37 )Jacek Jacek napisał(a): https://infosecurity24.pl/sluzby-munduro...za-stopien Jeśli wyznacznikiem bycia człowiekiem, inteligentnym człowiekiem jest staż w służbie to dla mnie tacy ludzie juz na starcie siebie definiują.
18-05-2025, 12:25
Administratorze coś wiadomo o rzekomych wytycznych dot. Leczenia, mianowicie czy to prawda, że po zwolnieniu l4 od psychiatry obligatoryjnie fsze będą wysyłani na medycynę pracy? To ma być dbałość o fszy czy raczej szykany za dbałość o zdrowie psychiczne? Po zdarzeniach ludzi, którzy dopuścili się zbrodni... Teraz wszyscy tak będą traktowani?
17-05-2025, 18:18
(17-05-2025, 10:18 )jtd napisał(a):(16-05-2025, 16:38 )Jacek Jacek napisał(a):Kiedyś administracja zgarniała 95 % z puli na nagrody, a dowódca na zmianę dostawał ochłapy. Jako że wstyd było dzielić to na zmiane bo wychodziło po 50zl , to rozpisywane było na 3 ludzi i robiło się z tego imprezę po służbie.(15-05-2025, 10:12 )BartekS napisał(a):(14-05-2025, 8:21 )Stary gadzina napisał(a):(07-05-2025, 11:23 )Cody napisał(a): Hej stary gadzino - nick na wyrost czy kamufaż . Jak Tusk będzie miał 100 % władzy w Polsce to ja też Cię przywołam i zapytam czy szukasz dojścia do socjalu . Wcześniej Tusk był na innym poziomie niż dziś , jeszcze wspominisz dobre czasy . Tyrałem w SW za jego rządów i pamiętam jak było ( szkoda ,że wyrzuciłem niesławny list , zresztą i tak by się wyparł jak Nitras o piłowaniu chrześcijan wczoraj w Radio Zet ) . Czemu chleb podrożał Ty naprawdę nie wiesz , nie wiesz też czemu masło podrożało ? Coś słabo się orientujesz w tej CZYSTEJ WODZIE . Nie wiesz też co nam szykują ? Wkrótce wejdzie ETS 2 - poczekam co wtedy będziesz miał do "powiedzienia " Nagrody były 15 lat temu . Nie jestem za PIS tak dla jasności tylko za demokracją bezpośrednią .Jeżeli 15 lat temu dostawałeś nagrody to znaczy, że to Tobie ktoś pracę załatwił Dokładnie tak jak piszesz ale jak gość wtedy nie pracował to skąd może wiedzieć przecież ten cały BartekS to typowy pustak bez wiedzy nie mówiąc już o jakim kolwiek doświadczeniu pewnie ma góra 24 lata i że dwa lata służby.
17-05-2025, 18:16
Panie Administratorze, nie mogę znaleźć mojego wpisu dotyczącego patologi przy przeprowadzaniu kontrolnych badań bez badań. Czy został ocenzurowany?
17-05-2025, 18:13
(17-05-2025, 13:23 )BartekS napisał(a):(16-05-2025, 16:30 )Jacek Jacek napisał(a):(15-05-2025, 10:10 )BartekS napisał(a):(13-05-2025, 22:37 )Jacek Jacek napisał(a): https://infosecurity24.pl/sluzby-munduro...za-stopien Oj widzę że trafiłem i zabolało chłopczyka. Ja to chociaż mam partnera bo na ciebie ciebie nawet pies nie spojrzy ![]() ![]() ![]()
17-05-2025, 18:00
(17-05-2025, 13:24 )BartekS napisał(a):(16-05-2025, 16:38 )Jacek Jacek napisał(a):Tak chłopie, ktoś ci błąd wytknie to się dalej będziesz kompromitował, może już nie brnij dalej pokazując swoją ignorancję i brak wiedzy?(15-05-2025, 10:12 )BartekS napisał(a):(14-05-2025, 8:21 )Stary gadzina napisał(a):(07-05-2025, 11:23 )Cody napisał(a): Hej stary gadzino - nick na wyrost czy kamufaż . Jak Tusk będzie miał 100 % władzy w Polsce to ja też Cię przywołam i zapytam czy szukasz dojścia do socjalu . Wcześniej Tusk był na innym poziomie niż dziś , jeszcze wspominisz dobre czasy . Tyrałem w SW za jego rządów i pamiętam jak było ( szkoda ,że wyrzuciłem niesławny list , zresztą i tak by się wyparł jak Nitras o piłowaniu chrześcijan wczoraj w Radio Zet ) . Czemu chleb podrożał Ty naprawdę nie wiesz , nie wiesz też czemu masło podrożało ? Coś słabo się orientujesz w tej CZYSTEJ WODZIE . Nie wiesz też co nam szykują ? Wkrótce wejdzie ETS 2 - poczekam co wtedy będziesz miał do "powiedzienia " Nagrody były 15 lat temu . Nie jestem za PIS tak dla jasności tylko za demokracją bezpośrednią .Jeżeli 15 lat temu dostawałeś nagrody to znaczy, że to Tobie ktoś pracę załatwił Błąd to jest tylko jeden że pracujesz w SW i udzielasz się publicznie na tym forum bo w tej wypowiedzi nic mądrego nie napisałeś i jakoś mnie to nie dziwi chłopczyku.
17-05-2025, 13:24
(16-05-2025, 16:38 )Jacek Jacek napisał(a):Tak chłopie, ktoś ci błąd wytknie to się dalej będziesz kompromitował, może już nie brnij dalej pokazując swoją ignorancję i brak wiedzy?(15-05-2025, 10:12 )BartekS napisał(a):(14-05-2025, 8:21 )Stary gadzina napisał(a):(07-05-2025, 11:23 )Cody napisał(a):Jeżeli 15 lat temu dostawałeś nagrody to znaczy, że to Tobie ktoś pracę załatwił(06-05-2025, 13:27 )Stary gadzina napisał(a): a ile kosztował wtedy chleb? ile rata kredytu? czemu dalej robią pod górę i duszą z polaków ostatni grosz?
17-05-2025, 13:23
(16-05-2025, 16:30 )Jacek Jacek napisał(a):(15-05-2025, 10:10 )BartekS napisał(a):(13-05-2025, 22:37 )Jacek Jacek napisał(a): https://infosecurity24.pl/sluzby-munduro...za-stopien Chłopczyku, to możesz do swojego partnera co najwyżej mówić, jak ci w domu pozwoli to po pierwsze. Po drugie, to albo kłamiesz ile masz lat służby albo masz problemu z liczeniem. A jak chcesz zobaczyć miernotę, to popatrz sobie w lustro, będziesz miał idealny przykład.
17-05-2025, 10:18
(16-05-2025, 16:38 )Jacek Jacek napisał(a):Kiedyś administracja zgarniała 95 % z puli na nagrody, a dowódca na zmianę dostawał ochłapy. Jako że wstyd było dzielić to na zmiane bo wychodziło po 50zl , to rozpisywane było na 3 ludzi i robiło się z tego imprezę po służbie.(15-05-2025, 10:12 )BartekS napisał(a):(14-05-2025, 8:21 )Stary gadzina napisał(a):(07-05-2025, 11:23 )Cody napisał(a):Jeżeli 15 lat temu dostawałeś nagrody to znaczy, że to Tobie ktoś pracę załatwił(06-05-2025, 13:27 )Stary gadzina napisał(a): a ile kosztował wtedy chleb? ile rata kredytu? czemu dalej robią pod górę i duszą z polaków ostatni grosz?
17-05-2025, 9:49
(16-05-2025, 12:45 )Cywil87 napisał(a): Projekt podwyżek dla cywili bez uwag od 22.04 i zero postępów w sprawie. Naprawdę nie można wnieść ponaglenia?? 22 już wiedzieli ,że uwag brak to co trzyma te postępy procesu?? To jest śmieszne chociaż był czas przywyknąć ale to kolejny raz kiedy widać jak poważnie nas traktują jako całą formację. My jako cywile nic nie wiemy i o nas nikt nic nie wie ...funkcjonariusze po podwyżce częściowej i też cisza i mydlenie oczu ,że będzie pięknie. Może naprawdę powinniśmy postawić twardo sprawy i pokazać ,że umiemy bronić swojego. Tylko trzeba działać razem.https://nszzfipw.org.pl/wp-content/uploa...istrow.pdf I dziwo ktoś o nas wspomniał.Chcialem jedynie nadmienić że jeżeli nie podpiszą rozporządzeń w czerwcu to przepada nam wyrównanie .. .czy co roku musi być taka nerwowa atmosfera....w policji pracownicy już dawno zapomnieli że dostali podwyżkę ..a my musimy czekac
16-05-2025, 16:38
(15-05-2025, 10:12 )BartekS napisał(a):(14-05-2025, 8:21 )Stary gadzina napisał(a):(07-05-2025, 11:23 )Cody napisał(a):Jeżeli 15 lat temu dostawałeś nagrody to znaczy, że to Tobie ktoś pracę załatwił(06-05-2025, 13:27 )Stary gadzina napisał(a):(05-05-2025, 17:01 )Jacek Jacek napisał(a): Dostałem ale pamiętaj że to dopiero początek i PO nie ma pełnej władzy. Pracowałem za ich czasów i 4 lata nic każdy kto pamięta tamte czasy wie o czym mówię. Oni czekają tylko na wygranie wyborów kto ich wtedy powstrzyma ? Holowania SLD ? Proszę cię spójrz co się dzieje na około już teraz . Tusk zawsze był przeciw Polsce poczekamy zobaczymy zapiszę sobie twój nick poczekamy do grudnia i tobie przypomnę razem z tym postem. I zobaczymy czy będziesz taki mądry. Ty za to na pewno nie pracowałeś bo do gimnazjum chodziłeś to zamilcz z łaski swojej 15 lat temu nie było nagród. Pewnie ci na górze mieli ale my na dole nie. Spytaj się taty czy wtedy dostał jak pracował w SW w ochronie.
16-05-2025, 16:30
(15-05-2025, 10:10 )BartekS napisał(a):(13-05-2025, 22:37 )Jacek Jacek napisał(a): https://infosecurity24.pl/sluzby-munduro...za-stopien Raptem 15 Lat to tak ale na oddziale a całkowicie 20,5 plus 1,5 wojska chłopczyku. Mówisz i piszesz tak jak byś robił i nie liczyła się dla ciebie kasa. Skoro wolontariat tobie pasuje to proponuję się zwolnić wybrać Karitas lub inną instytucje charytatywną i nie udzielać się publicznie dla własnego dobra i żeby ludzie się z ciebie nie śmiali. A z twoje wypowiedzi wynika jedno siedzisz sobie za biurkiem skazanego może widzisz gdzieś przez okno a wielce funkcjonariusza z siebie robisz a w rzeczywistości zwykła miernota życiowa z ciebie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
16-05-2025, 15:05
Mam nadzieję że niektóre osoby w tej formacji przejrzą na oczy i postawią X w niedziele przy odpowiednim nazwisku. Czy potrzeba Wam więcej dowodów na to gdzie Nas, jako funkcjonariuszy SW ma obecny rząd? Życzę każdemu udanej niedzieli...
16-05-2025, 13:50
Strasznie tajny ten projekt mieszkaniówki. Domyślam się dlaczego .Zapytam jeszcze raz .Czy będzie można zostać przy obecnym systemie tak jak w SOP.
16-05-2025, 12:45
Projekt podwyżek dla cywili bez uwag od 22.04 i zero postępów w sprawie. Naprawdę nie można wnieść ponaglenia?? 22 już wiedzieli ,że uwag brak to co trzyma te postępy procesu?? To jest śmieszne chociaż był czas przywyknąć ale to kolejny raz kiedy widać jak poważnie nas traktują jako całą formację. My jako cywile nic nie wiemy i o nas nikt nic nie wie ...funkcjonariusze po podwyżce częściowej i też cisza i mydlenie oczu ,że będzie pięknie. Może naprawdę powinniśmy postawić twardo sprawy i pokazać ,że umiemy bronić swojego. Tylko trzeba działać razem.
16-05-2025, 11:09
Piniendzy nie ma i nie będzie.
16-05-2025, 10:41
Jak tam garfild wpłynęła Ci kiełbasa wyborcza 15.05 ??
Pochwal się wszystkim jaki jesteś bogaty
15-05-2025, 18:07
Ja nie rozumiem jednego...
Przychodzi polecenie z góry - za 3 dni macie zrobić tak że jest drugi telefon w tygodniu. Wykonujemy w ciągu 3 dni Przychodzi polecenie - od dzisiaj ma być coś tam - wykonujemy bezzwlocznie. A tymczasem takie ustalenia jak nowa ustawa o SW, nowy program modernizacyjny, nowa mieszkaniówka, nowy zwrot dojazdów, podwyżka... To wszystko jest przenoszone, odkładane na nie wiadomo kiedy. Ludzie się frustrują bo my na dole mamy robić od razu, ale coś dla nas jest odkładane w czasie. Powoływane są zespoły które mają coś ustalić... Zespół się zbiera - "spotkanie przebiegło w miłej atmosferze, kolejne spotkanie za 3 tygodnie". Co przepraszam jest robione w ciągu tych 3 tygodni, że mija ten czas i jest wyznaczany kolejny termin? Dlaczego nie można usiąść o 8 rano i do wieczora coś dopiąć na ostatni guzik? Ludzie dajcie jakieś ramy czasowe, np - w ciągu 3 tygodni ustalimy projekt mieszkaniówki na gotowo. Podwyżka? Do końca stycznia będą wyliczenia i gotowy projekt. Ustawa o SW? Do końca czerwca będzie gotowa. Nie dziwcie się że nas na dole nosi, bo my nic nie wiemy, a Wy ma górze decydujecie o naszych losach. Pamiętajcie nic o nad bez nas. A z resztą po co ja się oszukuję... Dlaczego nikt z ministerstwa nie zobowiaze się do jakiegoś terminu? Dlaczego nasza pani ministra nie interweniuje na piśmie tylko związki? Co tu się dzieje?
15-05-2025, 10:12
(14-05-2025, 8:21 )Stary gadzina napisał(a):(07-05-2025, 11:23 )Cody napisał(a):Jeżeli 15 lat temu dostawałeś nagrody to znaczy, że to Tobie ktoś pracę załatwił(06-05-2025, 13:27 )Stary gadzina napisał(a):(05-05-2025, 17:01 )Jacek Jacek napisał(a):(05-05-2025, 6:16 )BartekS napisał(a): Czyli mówisz, że na koniec 2024 nagród nie było? Czy może nie dostałeś i z tego tytułu masz żal? To albo nie pracowałeś w tamtym okresie, albo po prostu piszesz głupoty, skoro twierdzisz, że szeregowy funkcjonariusz nie dostawał nagród w 2010 roku.
15-05-2025, 10:10
(13-05-2025, 22:37 )Jacek Jacek napisał(a): https://infosecurity24.pl/sluzby-munduro...za-stopien Nie widzę powodu, żeby rozmawiać z kimś, kto ma raptem 15 lat służby, albo i nawet nie i na forum wypisuje głupoty. A jeżeli dla ciebie jedynym powodem dla którego chcesz postawić krzyżyk przy kandydacie na prezydenta jest kasa, to lepiej w ogóle nie idź na wybory, ludzie o takiej świadomości politycznej już pokazali 6 i 10 lat temu, że dla nich najważniejsze pełne koryto, bez liczenia się z konsekwencjami rozdawnictwa.
14-05-2025, 23:27
14-05-2025, 22:02
14-05-2025, 21:08
Przy CZSW powołano zespół do ustalenia
kryteriów i czegoś tam jeszcze m.in. do spraw profilaktycznej opieki zdrowotnej nad funkcjonariuszem i pracownikiem SW . I mam do Was f-sze takie pytanie -czy tylko Medycyna Pracy w Łodzi wystawia zaświadczenie z przeprowadzonego badania kontrolnego po długotrwałym L4 po rozmowie tel. z ,, kadrami" i kontaktu z badanym? Czy może taka patologia dotyczy całego kraju?. Pozdrawiam
14-05-2025, 20:17
14-05-2025, 19:01
14-05-2025, 19:01
Cywile już dawno zostali zapomniani przez związki, więc szkoda nerwów, pozdrawiam, cywil.
14-05-2025, 18:39
Czekamy na dymisje Komendanta Głównego Policji. Policjantka z 14sto letnim stażem zamordowała męża, wszystko wskazuje że z zamiarem. A co do naszych dodatków za stopień- pamiętajcie o tym w niedziele, przy urnie wyborczej.
14-05-2025, 14:46
Witam, czy są tutaj pracownicy cywilni ?? Może ktoś wreszcie odpowie nam co z nami ? Czekamy, czekamy i nic.
14-05-2025, 10:01
Panie Administratorze dlaczego nie ma na forum żadnej informacji o tym ,że jutro wyrównania dodatku do stopnia nie będzie.Jest pismo z zastrzeżeniami strony rządowej na ten temat a na forum cisza ?!!!
14-05-2025, 8:21
(07-05-2025, 11:23 )Cody napisał(a):Jeżeli 15 lat temu dostawałeś nagrody to znaczy, że to Tobie ktoś pracę załatwił(06-05-2025, 13:27 )Stary gadzina napisał(a):(05-05-2025, 17:01 )Jacek Jacek napisał(a):(05-05-2025, 6:16 )BartekS napisał(a):(02-05-2025, 13:01 )Jacek Jacek napisał(a): ![]()
14-05-2025, 7:31
Znów MS i MSWiA blokują projekt dodatku za stopień, szkoda że w 2022 nikt tak dokładnie nie sprawdzał rozporządzeń podwyzkiwych
14-05-2025, 5:37
(10-05-2025, 16:26 )Krycha1 napisał(a):(09-05-2025, 12:02 )Cywil87 napisał(a):Dokładnie. Administrator ma taką wiedzę,że mamy czekać...tyle w sumie sami wiemy. A może by poruszyć temat wyżej? Nasz projekt wisi bez postępów i nikt na to nie reaguje(08-05-2025, 17:02 )Cywilka300 napisał(a): [quote="anielica2010" pid='21483' dateline='1746627591']podobno nic nie będzie ani podwyżek ani awansów i najniższej Krajowej w zasadniczej tylko jesteśmy do zapierdzielania tak o nas dbają związki. |