05-11-2021, 18:24
(05-11-2021, 15:29 )SZEREGOWY1 napisał(a):(05-11-2021, 12:01 )Administrator napisał(a):(05-11-2021, 11:18 )rambo3000 napisał(a):(05-11-2021, 9:22 )Administrator napisał(a):rozumiem, że to funkcjonariusz którego dotyczą nadgodziny ma wystąpić na drogę sądową ze swoim dyrektorem w przypadku odmowy udzielenia możliwości odebrania godzin sprzed prawie trzech lat??? Na Początku było, że to związek wystąpi jeśli się nie dogada z górą???? Po drugie ile trzeba czekać na ten wzór wniosku ??? A może już gotowy to gdzie go znajdę czy też nie opublikowany jak uchwały ????(05-11-2021, 1:48 )rambo3000 napisał(a): Panie administratorze przeszukałem internety z września i nic nie znalazłem żadnej uchwały opublikowanej może pan pomoże bo ja ślepy chyba już jestem w związku ze służbą oczywiście ????
No i Pan nie znajdzie, ponieważ uchwały nie są publikowane. Uchwała Zjazdu dotyczy zobowiązanie Zarządu Głównego do podjęcia działań, w celu oddawania w pierwszej kolejności nadgodzin wypracowanych przed 1 lipca 2019 r. włącznie z wykorzystaniem drogi sądowej. Aby to zrobić, Zarząd Główny ma przygotować wzór raportu, z którym funkcjonariusz będzie musiał zwrócić się do przełożonego. Dopiero, gdy powstanie roszczenie (czyli przełożony odmówi) zostaną podjęte działania w celu skierowania sprawy na ścieżkę sądową.
W kwestii, tego jak formalnie wystąpić na drogę sądową w przypadku odmowy oddania "starych" nadgodzin będziemy posiłkować się stanowiskiem kancelarii prawnej, z którą współpracujemy.
cyt. ,,No i Pan nie znajdzie, ponieważ uchwały nie są publikowane."....
Administratorze? jak to nie są publikowane uchwały? chyba, że nie zostały podjęte żadne to nie mogą być publikowane !!!! a ta uchwała dotyczy wszystkich funkcjonariuszy którzy mają zamrożone nadgodziny !!!
Przedstawię jakąś:
[b]Uchwała Nr 180 -IX/2021 Zarządu Głównego NSZZFiPW z dnia 20 maja 2021 roku. dotycząca odrzucenia propozycji Ministra Sprawiedliwości przygotowaną przez Centralny Zarząd Służby Więziennej w Warszawie w sprawie regulacji dodatków służbowych.[/b]
Może jeszcze jedną !!!
[b]Uchwała Nr 181 -IX/2021 Zarządu Głównego NSZZFiPW z dnia 20 maja 2021 roku. o podjęciu akcji protestacyjnej w związku z brakiem realizacji przez Ministra Sprawiedliwości i Dyrektora Generalnego Służby Więziennej porozumienia z dnia 19 listopada 2018 r.[/b]
Chyba wybrane uchwały nie są publikowane przez ZG NSZZ...???????
no i jak w końcu jest???????
Ktoś tu kłamie i to nie są goście z księgi !!!
Zgadza się i przepraszam... źle się wyraziłem. Uchwały nie są publikowane, tak jak to bywało wcześniej, czyli była zakładka na stronie Zarządu Głównego, gdzie wszystkie uchwały były publikowane. W chwili obecnej, tylko niektóre uchwały są publikowane.