22-01-2023, 18:28
(22-01-2023, 11:27 )jtd napisał(a):(21-01-2023, 17:30 )Administrator napisał(a):A ja rozumiem. Ludzie się boją, że tak będzie dogadane jak w minionych latach, począwszy od 2018 roku. Tak dostaliśmy podwyżki , że jednym pozabierali z podwyżek żeby uzupełnić lata cywilne, innym nie. Oby nie było powtórki , że tegoroczna waloryzacja rozpłynie się na pozostałe składniki. A propos tych składników to niedługo nie będzie funkcjonariusza , który będzie pracował na takich samych zasadach jak kolega. Mamy już 4 systemy emerytalne , a teraz dochodzą dodatki gdzie już nie wiadomo który jest którym dodatkiem i komu się coś zalicza , a komu nie. A kiedyś było wiadomo na czym się stoi, jak ktoś pracował to na koniec dostał dodatek , jak palił frana to nie .(21-01-2023, 8:26 )zzz napisał(a):(20-01-2023, 16:12 )Administrator napisał(a):Jak te rozmowy są na takim etapie to nie widzę szybko tych podwyżek. Mam wrażenie że ktoś tu bierze kasę a za dużo nie robi i później zawsze jest już za późno na coś i wszyscy zdziwieni że coś się zadziało, tak jak z wszelakimi zmianami przepisów, protestami itp. Chyba związkowcy na ciepłych posadkach zapomnieli że są dla ludzi a nie odwrotnie. Ogólnie ten komunikat to żal i nie wiem po co to było pisać? Chyba tylko żeby napisać że było spotkanie, bo informacji na które czekaliśmy tam niema. Jak zawsze coś tam pogadali, ale jaki był wynik tych rozmów to się dowiemy jak będzie projekt(19-01-2023, 20:38 )Bonds007 napisał(a): Administrator odpowiada dziś na wszystkie pytania na bieżącą...super...ale unika cały czas odpowiedzi odnośnie spotkania z wczoraj i info o wysokości podwyżek...
ponawiam pytanie i prośbę, proszę chociaż o informację kiedy można się spodziewać komunikatu oficjalnego.
Ja nie unikam odpowiedzi i jeżeli tylko będę mógł i posiadał jakąś wiedzę, to będę się odnosił, ale na kulturalne pytania a nie obrażające mnie, czy Związek. Każdy ma prawo krytykować, ale można to robić przyzwoicie, a nie wymuszać swoją niegrzecznością udzielanie odpowiedzi czy przekazywanie jakiś informacji.
Ponadto każdy Przewodniczący Zarządu Okręgowego NSZZFiPW i domniemam, że każdy Przewodniczący zarządu Terenowego posiada informację ze spotkania w dniu 18 stycznia 2023 r. w Ministerstwie Sprawiedliwości. Poniżej przedstawiam komunikat z tego spotkania.
https://nszzfipw.org.pl/komunikat-po-spo...sci-3.html
Spotkanie odbyło się 18 stycznia 2023 r. a waloryzacja ma wejść od 1 marca 2023 r. więc nie bardzo Pana pretensje rozumiem.
Zgadza się. Dali podwyżkę ale 5procent wysługi już nie dostałem. Czyli podwyżki nie dostałem 500 tylko 300. Jawne oszustwo.