07-03-2024, 12:22
(07-03-2024, 9:04 )Administrator napisał(a):Tak pamiętam tę informację na stronie związkowej. Pamiętam także inne informacje , na przykład te z 2018 roku te porozumienia , a potem nieporozumienia. Jak pisałem na piśmie to miałem na myśli glejt od generalnego czy z ministerstwa, że nie ma tutaj żadnych obaw co do naliczania . I poprzez kadry przekazany dla zainteresowanych do ręki. Wiem że można bo politycy już tak docierali do funkcjonariuszy np premier Tusk w 2007 roku, zresztą nakłamał okropnie jak się potem okazało. Wiem że moi koledzy co ledwo mieli nabyte prawa poszli na emeryturę , bo już po nocach nie spali z niepewnosci. A do tego waloryzacja emerytur dobra no i to przeważyło. Taki jest poziom zaufania w jednostkach podstawowych do władzy państwowej i dowodzących z CZSW , wstyd.(06-03-2024, 20:55 )jtd napisał(a):(06-03-2024, 18:57 )Administrator napisał(a):A tylko w tym roku może kilka tys funkcjonariuszy odeszło z tego powodu , że nie byli dostatecznie zapewnieni. To jest wina CZSW i dwóch związków zawodowych. To jest WASZA wina. W tej firmie wystarczyło dać funkcjonariuszom dwa zdania na piśmie , że SW zapewnia iż wszyscy ci którzy zostali przyjęci przed 2013 r .....itd. To jest taka instytucja , że tu nikt w nic nie wierzy , tylko to co na piśmie się liczy.(06-03-2024, 12:52 )marek123578 napisał(a): Dzień dobry
Mam pytanie do Administratora
Mam już prawa emerytalne.
Odchodząc na emeryturę po 31 grudnia 2024r. Emeryturę będę miał liczoną z ostatniej pensji czy z 10 lat?
Cały czas piszecie że emerytura będzie na starych zasadach po 15 latach ale nikt nie pisze jak będzie naliczana.
Pozdrawiam
Każdy funkcjonariusz przyjęty do służby po raz pierwszy przed 1 stycznia 2013 r. będzie miał naliczaną emeryturę z ostatnio zajmowanego stanowiska (nie z 10 lat), bez względu na to czy będzie odchodził w 2024 r. czy w 2028 r. itd.
Wszystko było na piśmie i zamieszczane na stronie NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa https://nszzfipw.org.pl/art-18h-prawo-wy...niamy.html