18-02-2020, 7:19
(17-02-2020, 21:02 )POLSKI_KLAWISZ napisał(a):(17-02-2020, 19:03 )Administrator napisał(a):(17-02-2020, 14:29 )Szczery napisał(a): Jakiś czas temu zadałem pytanie , a mianowicie.. Proszę podać chociaż pięć korzyści na to abym wstąpił w szeregi związków zawodowych? Skoro mam płacić składkę to chciałbym uzyskać na to pytanie odpowiedź.. Minęło już dużo czasu a odpowiedzi (nawet jednej ) nie otrzymałem.. dziekuje.
Ulotka
TO INFORMACJE Z TEJ ULOTKI -
I GDZIE ICH REALIZACJA???
Planujemy zrobić:1. Ustawa o Służbie Więziennej:a) wprowadzenie obligatoryjnego świadczenia motywacyjnego dla wszystkich funkcjonariuszy z co najmniej 15-letnim stażem w SW w wysokości 500 zł, podwyższanego o 100 zł za każdy kolejny rok służby;b) obligatoryjne zaliczenie do wysługi lat okresów zatrudnienia przed wstąpieniem do służby;c) wprowadzenie dodatku funkcyjnego dla funkcjonariuszy pełniących służbę w bezpośrednim kontakcie z osadzonymi;d) wprowadzenie pełnej odpłatności za L4 do 30 dni w ciągu roku kalendarzowego.2. Ustawa emerytalna:a) likwidacja art. 15a3. Rozporządzenia i zarządzenia do Ustawy o SWa) zasady przyznawania, podwyższania, obniżania oraz przywracania dodatków: służbowego i funkcyjnego;b) określenie minimalnych wysokości dodatku służbowego na poszczególnych etapach służby.4. Nowa ustawa modernizacyjna na lata 2021-2024 z położeniem największego nacisku na wzrost uposażeń funkcjonariuszy i wynagrodzeń pracowników cywilnych.5. Realizacja podwyżki płac dla funkcjonariuszy i pracowników SW od 1 stycznia 2020 r.6. Doprowadzenie do obligatoryjnego pozostawiania bez rozpoznania skarg osadzonych zawierających zwroty wulgarne, obelżywe lub gwarę przestępców.7. Wprowadzenie obligatoryjnego kierowania, przez właściwe organy państwa, zawiadomień o możliwości popełnienia przestępstwa przez osadzonych, w związku z artykułami 222-226 Kodeksu Karnego.
Przed punktami które Pan zacytował napisane jest "Planujemy zrobić" więc proszę nie manipulować.