18-02-2020, 10:05
(18-02-2020, 7:19 )Administrator napisał(a):(17-02-2020, 21:02 )POLSKI_KLAWISZ napisał(a):(17-02-2020, 19:03 )Administrator napisał(a):(17-02-2020, 14:29 )Szczery napisał(a): Jakiś czas temu zadałem pytanie , a mianowicie.. Proszę podać chociaż pięć korzyści na to abym wstąpił w szeregi związków zawodowych? Skoro mam płacić składkę to chciałbym uzyskać na to pytanie odpowiedź.. Minęło już dużo czasu a odpowiedzi (nawet jednej ) nie otrzymałem.. dziekuje.
Ulotka
TO INFORMACJE Z TEJ ULOTKI -
I GDZIE ICH REALIZACJA???
Planujemy zrobić:1. Ustawa o Służbie Więziennej:a) wprowadzenie obligatoryjnego świadczenia motywacyjnego dla wszystkich funkcjonariuszy z co najmniej 15-letnim stażem w SW w wysokości 500 zł, podwyższanego o 100 zł za każdy kolejny rok służby;b) obligatoryjne zaliczenie do wysługi lat okresów zatrudnienia przed wstąpieniem do służby;c) wprowadzenie dodatku funkcyjnego dla funkcjonariuszy pełniących służbę w bezpośrednim kontakcie z osadzonymi;d) wprowadzenie pełnej odpłatności za L4 do 30 dni w ciągu roku kalendarzowego.2. Ustawa emerytalna:a) likwidacja art. 15a3. Rozporządzenia i zarządzenia do Ustawy o SWa) zasady przyznawania, podwyższania, obniżania oraz przywracania dodatków: służbowego i funkcyjnego;b) określenie minimalnych wysokości dodatku służbowego na poszczególnych etapach służby.4. Nowa ustawa modernizacyjna na lata 2021-2024 z położeniem największego nacisku na wzrost uposażeń funkcjonariuszy i wynagrodzeń pracowników cywilnych.5. Realizacja podwyżki płac dla funkcjonariuszy i pracowników SW od 1 stycznia 2020 r.6. Doprowadzenie do obligatoryjnego pozostawiania bez rozpoznania skarg osadzonych zawierających zwroty wulgarne, obelżywe lub gwarę przestępców.7. Wprowadzenie obligatoryjnego kierowania, przez właściwe organy państwa, zawiadomień o możliwości popełnienia przestępstwa przez osadzonych, w związku z artykułami 222-226 Kodeksu Karnego.
Przed punktami które Pan zacytował napisane jest "Planujemy zrobić" więc proszę nie manipulować.
Chciałbym zwrócić uwagę, że treść ulotki to dopiero manipulacja. Takie obiecywanie na wyrost cudów na kiju. Nie ma nikt na tyle mocy sprawczej by to wprowadzić. Przykład rozliczenia nadgodzin pokazał, jedyne stwierdzenie strony służbowej po spotkaniu to jak by ktoś miał jakieś wątpliwości co do rozliczania to może pytać. Troszeczkę pokory...