18-11-2020, 14:58
(18-11-2020, 10:18 )Administrator napisał(a):(17-11-2020, 21:52 )Człowiek z lasu napisał(a):(17-11-2020, 18:09 )Administrator napisał(a):(17-11-2020, 16:54 )Człowiek z lasu napisał(a):(17-11-2020, 16:07 )Administrator napisał(a): Myli się Pan. Przyznają 100% w związku ze służbą..
A weź udowodnij, że zaraziłeś się w związku ze służbą to od razu będą przeglądać kamery i kminić kto chory został wpuszczony do tyrki, i polecą głowy...
Nie ma Pan racji!!! Kto przyznaje? Prowadzone są czynności wyjaśniające na jakiej podstawie prawnej!? gdzie zgrywany jest monitoring, osoba będąca w izolacji pisze notatkę i czeka ale na co? A i tak potrącają z pensji. Nikt nie informuje o efekcie prowadzonych czynnosi a po powrocie do służby okazuje się, że potracili ci z pensji i nikt nie wie co masz zrobić alby ci zwrócili.
Napisał Pan, że "...nikomu nie przyznają, że w związku ze służbą..." więc Panu odpowiadam raz jeszcze, że myli się Pan, ponieważ jestem w tą sprawę zaangażowany osobiście i funkcjonariuszom przebywającym na kwarantannie lub w izolacji zostało wypłacone 100% uposażenia, więc proszę mi nie pisać, że nie mam racji! To, że w jednostce x postąpiono inaczej, to proszę nie twierdzić, że tak jest w każdej jednostce!
Panie Administratorze proszę o pomoc bo u nas wszystko się robi alby nie wypłacic 100%uposazenia w związku z izolacja czy kwarantanna. A tak jak Pan napisał
,, Napisał Pan, że "...nikomu nie przyznają, że w związku ze służbą..." więc Panu odpowiadam raz jeszcze, że myli się Pan, ponieważ jestem w tą sprawę zaangażowany osobiście i funkcjonariuszom przebywającym na kwarantannie lub w izolacji zostało wypłacone 100% uposażenia, więc proszę mi nie pisać, że nie mam racji! To, że w jednostce x postąpiono inaczej, to proszę nie twierdzić, że tak jest w każdej jednostce!,,
Jest szansa uzyskać 100% ale na jakiej podstawie i kto i co o tym decyduje?
Podstawa jest podana w stanowisku CZSW, a decyduje o tym kierownik jednostki. Są sytuacje nie do końca jasne, czy do zakażenia doszło w związku ze służbą czy nie i to trzeba wyjaśnić. Ale są przecież sytuacje jasne i klarowne, że np. funkcjonariusz podczas pełnienia służby miał kontakt z osobą, u której wyszedł test pozytywny i w związku z tym został objęty kwarantanną. Osoby te składają przecież stosowne oświadczenia. Przypadki są różne, ale w każdym z nich powinien zadziałać tzw. "czynnik ludzki", którym powinien kierować się kierownik jednostki.