27-08-2018, 16:10
(24-08-2018, 19:42 )greg0026 napisał(a):(20-08-2018, 5:50 )zzz napisał(a): Czy będą jakieś wytyczne jak ma wyglądać nasz protest włoski? Czy np wszystkim osadzonym rano do pracy robić osobista żeby wyszli godzinę później, tak samo na procesy i wogole może robić osobista przy każdym wyjściu z celi. Chyba że mają jakieś inne pomysły, chyba że my jesteśmy tylko na doczepke i innymi służbami chcemy się wysluzyc
Niestety, ale tak to właśnie wygląda. Oflagowanie obiektów i samochodów to raczej udział symboliczny.
Myślę że nadszedł czas na bardziej radykalne metody protestu - nie robiąc nic, godzimy się na obecny stan rzeczy i powolny upadek całej formacji.
Przy okazji należało by również uzmysłowić pewnym ludziom w stolicy, że osadzeni obywają KARĘ pozbawienia wolności, KARĘ- bo to z czym teraz mamy do czynienia, dawno przestało być zabawne. Nie ma się co dziwić że młodzi funkcjonariusze odchodzą ze służby tak szybko, bo kto o zdrowych zmysłach będzie się godził na odgrywanie roli służącego osadzonych , za 2300zł netto.
Przepraszam że piszę dosadnie, ale tak to widzę i czuję - pewnie większość z was również.
pozdrawiam.
Lepiej porzucić wszelką nadzieję. Ja tak zrobiłem i naprawdę pracuje się lepiej. Wiem, że długo tu już nie zagoszczę. Z obecnymi decydentami ta slużba stanęła nad przepaścią a za chwilę zrobi wielki krok naprzód. Wówczas lepiej być juz daleko stąd.