17-06-2021, 12:33
(16-06-2021, 10:48 )Marmurowy napisał(a):(15-06-2021, 13:50 )Prison_Officer napisał(a):Jesteś w błędzie kolego. Ponadto jest przepis, że musisz znać grafik na 7 dni + 1 w przód, ale chyba o tym zapomniałes klepiąc swój grafik.(14-06-2021, 6:37 )Marmurowy napisał(a):(13-06-2021, 12:07 )Jacek B napisał(a):(13-06-2021, 8:18 )Dziambdzia napisał(a): Koniec okresu rozliczeniowego!!!CZSW się kończy każą na przymus ludziom co uczciwie pełnią służbę na wolne chodzić dość z tym poganstwem. Wolne na przymus = l4
W maju z powodu różnych wypadkowych w służbie byłem w każdy weekend. Myślałem że, wpadnie parę złotych będzie na alimenty. Ale nie!!! Oddają mi wonymi nockami w tygodniu, bo mam za dużo godzin!!! To mówię to jak mam odebrać to bym chciał tak w okresie jak dzieci wakację zaczną bo dwa tygodnie z tatą będą, nie damy ci bo może nie będzie jak. Wiem że, to wina jakichś baranów którzy kładą nacisk na to by nadgodziny były na zero.
Jak jestem zasmucony że, brakuje w naszych szeregach odważnych by powiedzieć z powodu choroby nie jestem w stanie wstawić się do służby.
Pokażmy Boratowi gdzie jego miejsce!!!
Borat musi odejść!!!
Borat musi odejść!!!
Borat musi odejść!!!
Napisz raport, że chcesz odebrać w postaci kasy i po temacie. Natomiast poprostu jesteś chyba już zastraszony bo ewidentnie odbierasz godziny w sposób, który Ci nie pasuje. Zmień to!
Nauczcie się wreszcie, że to przełożony decyduje kiedy dostaniecie wolne za wypracowane nadgodziny. Bolesna, ale prawda, tak jest w każdym zakładzie pracy, bo tak stanowią przepisy. Inną kwestią jest zawieszanie stanowisk i posterunków, ale dyrektor nikogo nie musi pytać czy chcesz wolne akurat wtedy czy nie zatwierdzając grafik.
Nie, nie jestem w błędzie.
A co do ilości dni w grafiku to akurat osobiście nie widzę z tym problemu, jak pisarz w mojej jednostce idzie na urlop to potrafi stworzyć grafik nawet na dwa tygodnie i jakoś się da. Oczywiście czasem zdarzają się sytuacje losowe, ale tyle to większość dowódców u mnie potrafi ogarnąć.