Panie Administratorze pytanie już padło ale je przypomnę ,na jakim etapie są rozmowy dotyczące dodatku za brak mieszkania ?
W przypadku innych służb wszystko jest jasne u nas to wielka tajemnica nadal ?!
Odpowiedz
(05-05-2025, 0:09 )Warol napisał(a):
(03-05-2025, 18:40 )Garfild79 napisał(a): Wiadomo już po ile będzie nagrody przed wyborami??? Zawsze coś było przed wyborami??? Wogóle nie chorowałem

Nic nie będzie.
To że długo nic nie będzie to wiadomo. A z tym chorowaniem , to jeżeli nie chorowaleś to gratuluję, zresztą do 40-stki jest dobrze u zdecydowanej większości ludzi. Natomiast ci co się nie leczą i potem pierdzą o nagrody to wybrali inną drogę. Krótsze życie za parę talarów. No każdy niech wybiera. Ale ja jak ktoś przychodzi chory do służby i pracuje że mną to dzwonię do d-cy żeby go zabierali bo ja nie chcę się zarazić, a jak go nie zabiorą a zachoruję to pisze notatkę sluzbową że zostałem z premedytacją zarażony w czasie służby i chcę 100% płatne L4.
Odpowiedz
(02-05-2025, 13:01 )Jacek Jacek napisał(a):
(02-05-2025, 7:55 )kinderka napisał(a):
(30-04-2025, 20:46 )anielica2010 napisał(a):
(30-04-2025, 6:59 )Jestemzmiasta napisał(a): Panie Administratorze,

Chciałbym wyrazić sprzeciw wobec planu odwołania płk Pecki ze stanowiska Dyrektora Generalnego. Nie jest winy zaistniałej sytuacji. Prędzej powinna odwołać MS i vice MS. Myślę, że wielu z nas się ze mną zgodzi. Proszę o przekazanie wyzej.

Dołączam się!!!

Wielu funkcjonariuszy się z tym zgadza. Dyrektor Generalny przy podwyżkach udowodnił, że stoi za nami.

Dlatego przypominam i powtarzam może się ale za rządów PO nigdy nie było dobrze wręcz przeciwnie zobaczymy na koniec roku jakie nagrody będą. List z gratulacjami od pomarańczowego premiera. Wybory tuż tuż każdy jest dorosły i wie na kogo stawiać. 

Czyli mówisz, że na koniec 2024 nagród nie było? Czy może nie dostałeś i z tego tytułu masz żal?
Odpowiedz
(03-05-2025, 18:40 )Garfild79 napisał(a): Wiadomo już po ile będzie nagrody przed wyborami??? Zawsze coś było przed wyborami??? Wogóle nie chorowałem

Nic nie będzie.
Odpowiedz

Smutne...
Odpowiedz
(03-05-2025, 11:01 )anton napisał(a):
(02-05-2025, 13:26 )Klawisz@ napisał(a):
(02-05-2025, 10:13 )anton napisał(a): Wypłata wpadła z podwyżką do podstawy. Podwyżki za stopień nie ma.
Mówili że w czerwcu będą,  więc czemu się dziwisz ?

Czytać ze zrozumieniem nie potrafisz? To było zdanie oznajmujące, informujące a nie pytające.

Ja czytałam, widziałam zdanie oznajmujące i zastanawiam się po co? Przecież każdy widzi co przyszło na konto...
Odpowiedz
Pytanie do Administratora...czy są jakieś nowe informacje dotyczące podwyżek dla pracowników cywilnych
Odpowiedz
Wiadomo już po ile będzie nagrody przed wyborami??? Zawsze coś było przed wyborami??? Wogóle nie chorowałem
Odpowiedz
(03-05-2025, 9:41 )pablopablo11@interia.pl napisał(a): Pan Płk był chyba dla nich za przyzwoity, nie pasował do tego ministerialnego towarzystwa. Poza tym Bodnar musiał zareagować spektakularnie, więc zdjął Bogu ducha winnego funkcjonariusza
Ty już rak ziomuś nie opłakuj byłego płk.,tylko jedz do Warszawy i wrzuć coś do słoika.
Odpowiedz
(02-05-2025, 13:26 )Klawisz@ napisał(a):
(02-05-2025, 10:13 )anton napisał(a): Wypłata wpadła z podwyżką do podstawy. Podwyżki za stopień nie ma.

Czytać ze zrozumieniem nie potrafisz? To było zdanie oznajmujące, informujące a nie pytające.
Odpowiedz
Pan Płk był chyba dla nich za przyzwoity, nie pasował do tego ministerialnego towarzystwa. Poza tym Bodnar musiał zareagować spektakularnie, więc zdjął Bogu ducha winnego funkcjonariusza
Odpowiedz
232 zł podwyżki, można się odkuć tą podwyżka.
Odpowiedz
(02-05-2025, 10:04 )Marmurowy napisał(a): [quote="Jestemzmiasta" pid='21443' dateline='1746079160']
[quote="Jacek Jacek" pid='21436' dateline='1745990614']
Kolejny przypadek gdzie funkcjonariusz nie wytrzymuje psychicznie. Kiedy w końcu tam na górze przejrzą na oczy??? Nie jest kolorowo tak jak się wszystkim wydaje pełniąc oczywiście służbę w bezpośrednim kontakcie z osadzonym . Sam Bodnar powiedział jest zbyt dużo młodych do 5 lat służby mało doświadczonych funkcjonariuszy . Teraz to widzi?? Trzeba było najpierw normalnie zadbać o służbę i szanować luszi zwłaszcza tych którzy jeszcze ten wózek pchają powyżej 15 lat służby i mogą nauczyć. Niestety robiąc tak jak robią z podwyżkami mieszkaniowką i resztą doprowadzili na dno formację SW. Przykro mi takie są fakty.
Troszkę za dużo bicia piany. Zarówno przypadek z marca jak i ten z kwietnia popełnili funkcjonariusze, ale w czasie wolnym od służby, a to bardzo istotny fakt. To tylko pokazuje, że w służbach też można mieć problemy. W więzieniach siedzi wielu morderców, przedstawicieli różnych zawodów.

Dokładnie tak jak piszesz. Nie można tak wszystkich mierzyć jedna miarą. Zachować czujność jak najbardziej ale nie popadać w skrajność...
Odpowiedz
Odpowiedz
(02-05-2025, 8:01 )kinderka napisał(a):
(01-05-2025, 6:59 )Jestemzmiasta napisał(a):
(30-04-2025, 6:23 )Jacek Jacek napisał(a): Kolejny przypadek gdzie funkcjonariusz nie wytrzymuje psychicznie. Kiedy w końcu tam na górze przejrzą na oczy??? Nie jest kolorowo tak jak się wszystkim wydaje pełniąc oczywiście służbę w bezpośrednim kontakcie z osadzonym . Sam Bodnar powiedział jest zbyt dużo młodych do 5 lat służby mało doświadczonych funkcjonariuszy . Teraz to widzi?? Trzeba było najpierw normalnie zadbać o służbę i szanować luszi zwłaszcza tych którzy jeszcze ten wózek pchają powyżej 15 lat służby i mogą nauczyć. Niestety robiąc tak jak robią z podwyżkami mieszkaniowką i resztą doprowadzili na dno formację SW. Przykro mi takie są fakty.
Dokładnie, zamiast zachęcić funkcjonariuszy 15 plus dodatkowymi kwotami, aby zostali i uczyli młodych w ochronie, to dali 25 i 28 plus, a kto z oddziałowych czy dowódców tak długo pracuje, nie wiem czy da się zliczyć na palcach jednej ręki, więc komu dali ten dodatek?

Każdy ma w swojej jednostce takich gości uważanych przez wszystkich łącznie z kierownikiem i dyrektorem za nie obliczalnych któremu nawet procy do ręki by nie dali po to jest służba przygotowawcza żeby eliminować ich . Ale po co kto będzie robił a potem co płacz i pretensje do kogo pytam się ? 
Odpowiedz
(02-05-2025, 10:04 )Marmurowy napisał(a):
(30-04-2025, 6:23 )Jacek Jacek napisał(a): Kolejny przypadek gdzie funkcjonariusz nie wytrzymuje psychicznie. Kiedy w końcu tam na górze przejrzą na oczy??? Nie jest kolorowo tak jak się wszystkim wydaje pełniąc oczywiście służbę w bezpośrednim kontakcie z osadzonym . Sam Bodnar powiedział jest zbyt dużo młodych do 5 lat służby mało doświadczonych funkcjonariuszy . Teraz to widzi?? Trzeba było najpierw normalnie zadbać o służbę i szanować luszi zwłaszcza tych którzy jeszcze ten wózek pchają powyżej 15 lat służby i mogą nauczyć. Niestety robiąc tak jak robią z podwyżkami mieszkaniowką i resztą doprowadzili na dno formację SW. Przykro mi takie są fakty.
Troszkę za dużo bicia piany. Zarówno przypadek z marca jak i ten z kwietnia popełnili funkcjonariusze, ale w czasie wolnym od służby, a to bardzo istotny fakt. To tylko pokazuje, że w służbach też można mieć problemy. W więzieniach siedzi wielu morderców, przedstawicieli różnych zawodów.

Nie zgodzę się z tobą kolego w każdej normalnej firmie każdy normalny szef zawsze zachęci dobrego pracownika aby ten robił u niego. Nie sztuką jest zapchać dziurę byle kim tylko jakie są tego efekty? Sam byłem młody 19 lat temu i było krótko patrzyłem na pracę ludzi co mieli po 15-20 lat służby i wyciągałem wnioski i teraz nie jest problemem skrócić gościa któremu się wydaje że jest na wczasach a nie za karę w więzieniu. A najgorsze jest to że na dowódcach są goście co mają 4-6 lat służby. Co oni mogą wiedzieć? Nie jednokrotnie byłem świadkiem jak taki dowódca przeszedł i kończyło się to tylko gorzej bo gość wogule go nie słuchał i na końcu i tak musiałem sam rozwiązywać problem i wielkie zdziwienie a dlaczego? Bo trzeba mieć wyrobiony autorytet niestety nie wystarczy tylko teoria praktyka i jeszcze raz praktyka to wtedy nie oszalejesz. 
Odpowiedz
(02-05-2025, 7:55 )kinderka napisał(a):

Chciałbym wyrazić sprzeciw wobec planu odwołania płk Pecki ze stanowiska Dyrektora Generalnego. Nie jest winy zaistniałej sytuacji. Prędzej powinna odwołać MS i vice MS. Myślę, że wielu z nas się ze mną zgodzi. Proszę o przekazanie wyzej.

Dołączam się!!!

Wielu funkcjonariuszy się z tym zgadza. Dyrektor Generalny przy podwyżkach udowodnił, że stoi za nami.

Dlatego przypominam i powtarzam może się ale za rządów PO nigdy nie było dobrze wręcz przeciwnie zobaczymy na koniec roku jakie nagrody będą. List z gratulacjami od pomarańczowego premiera. Wybory tuż tuż każdy jest dorosły i wie na kogo stawiać. 
Odpowiedz
Wypłata wpadła z podwyżką do podstawy. Podwyżki za stopień nie ma.
Odpowiedz
Odpowiedz
Dokładnie, zamiast zachęcić funkcjonariuszy 15 plus dodatkowymi kwotami, aby zostali i uczyli młodych w ochronie, to dali 25 i 28 plus, a kto z oddziałowych czy dowódców tak długo pracuje, nie wiem czy da się zliczyć na palcach jednej ręki, więc komu dali ten dodatek?
Odpowiedz

Dołączam się!!!

Odpowiedz
Biedny Pecka,jak on przeżyje z taką niską emeryturą,szkoda mi go.
Odpowiedz
Odpowiedz

STARY był za bardzo za nami a za mało z nimi - to co się stało to tylko pretekst , na który czekali aby go pogonić . Teraz wskoczy ktoś na wzór poprzedniego dyrektora . 
Ten rząd wie najlepiej komu co jest potrzebne i w jakiej ilości aby stał się szczęśliwym człowiekiem . Zakarzą wszytkiego a najpierw urzywania/korzytania z telefonów dzieciakom w szkołach - bo tak jest prościej zamiast sytemowo odciąć od "złych treści " . Opowiedzialnym za przestrzeganie " odcięcia " ustanowić rodziców i opiekunów przwnych , za złamanie pierwszy raz grzywna a za drugi raz do pudła na rok .
Odpowiedz
Panie Administratorze proszę o informację na jakim etapie są prace nad mieszkaniówką w Naszej formacji?
Odpowiedz

Dokładnie. Czym miałby zawinić? Właśnie przez takie decyzje ludziom mózg strzela. Boże ratuj nas od paranoi
Odpowiedz

Dołączam się!!!
Odpowiedz
Ja to tylko tu zostawię....

https://nszzp.pl/najwazniejsze-wiadomosc...zkaniowka/

Prace nad mieszkaniówką w służbach podległym MSWiA idą pełną parą. A u nas jak tam administratorze?
Odpowiedz
Panie Administratorze,

Odpowiedz
Kolejny przypadek gdzie funkcjonariusz nie wytrzymuje psychicznie. Kiedy w końcu tam na górze przejrzą na oczy??? Nie jest kolorowo tak jak się wszystkim wydaje pełniąc oczywiście służbę w bezpośrednim kontakcie z osadzonym . Sam Bodnar powiedział jest zbyt dużo młodych do 5 lat służby mało doświadczonych funkcjonariuszy . Teraz to widzi?? Trzeba było najpierw normalnie zadbać o służbę i szanować luszi zwłaszcza tych którzy jeszcze ten wózek pchają powyżej 15 lat służby i mogą nauczyć. Niestety robiąc tak jak robią z podwyżkami mieszkaniowką i resztą doprowadzili na dno formację SW. Przykro mi takie są fakty.
Odpowiedz
(29-04-2025, 12:55 )Garfild79 napisał(a): Którego maja będą przelewane nagrody uznaniowe za niechorowanie ???

A na coś byś haha puki co to nie ma nawet podwyżek a co mówić o czymś innym ?
Odpowiedz
(29-04-2025, 12:55 )Garfild79 napisał(a): Którego maja będą przelewane nagrody uznaniowe za niechorowanie ???

Teraz po tym zabójstwie lekarza sama praca w sw powinna być nagroda.
Odpowiedz
https://tvn24.pl/polska/atak-nozownika-n...-st8437455

Tak z innej beczki...kto uwaza że to wina Dyrektora Pecki?
Skupił bym bardziej uwagę na Dyrektorach jednostek w których była pełniona służba i lekarzach mp.
Odpowiedz

jutro
Odpowiedz
Oj wygląda na to ,że po akcji w Krakowie lada dzień ze stołka poleci dyrektor generalnySmile
Odpowiedz
Trzeciego.
Odpowiedz

Nagrody o ile będą to w czerwcu ^⁠_⁠^
Odpowiedz
Nagrody za nie chorowanie to raczej w grudniu a nie w pierwszej połowie roku.
Odpowiedz

A od kiedy są nagrody w maju ?? Do roboty a nie tylko płakanie o parę złotych... 
Odpowiedz
Którego maja będą przelewane nagrody uznaniowe za niechorowanie ???
Odpowiedz
(29-04-2025, 6:49 )BartekS napisał(a): [quote="sierżant sztabowy" pid='21415' dateline='1745767006']
Jutro poniedziałek a na RCL rozporządzenie dotyczące podwyżek stoi w miejscu od miesiąca. Nowego nie ma. Ciekawe czy się wyrobią do 2 maja bo obietnice że z pensją ma być podwyżka to już były nie raz
Wystarczy przeczytać to co napisał admin poniżej i sprawa by była jasna.
[/quote

Dokładnie. Dzięki
Odpowiedz
(28-04-2025, 18:08 )Romano napisał(a):
(27-04-2025, 16:16 )sierżant sztabowy napisał(a): Jutro poniedziałek a na RCL rozporządzenie dotyczące podwyżek stoi w miejscu od miesiąca. Nowego nie ma. Ciekawe czy się wyrobią do 2 maja bo obietnice że z pensją ma być podwyżka to już były nie raz
Nie ma się czym przejmować. W niektórych kadrach już leżą decyzje do podpisania. Pozdrawiam.

Dzięki
Odpowiedz
(28-04-2025, 17:33 )Garfild79 napisał(a): Podniecacie się podwyżka 300 zł, że szok,jakby wam to życie miało uratować.

Brawo Brawo.
To jest tak jak by się podniecać inflacją.Nibyby jest a jej nie ma.
Podwyżka jest ,a tak jak by jej nie było.
Podwyżka jest już dawno "zjedzona" przez inflację .
I po co się Panie i Panowie tak podniecać !?
W.......i nas bez mydła ,Ministrowie tego Rządu i Panie i Panowie ze Związków Zawodowych.
I naprawdę darujcie sobie te żenujące spory o tą żenującą podwyżkę.
WSTYD I HAŃBA
Odpowiedz
(28-04-2025, 17:33 )Garfild79 napisał(a): Podniecacie się podwyżka 300 zł, że szok,jakby wam to życie miało uratować.

Ale jak ci niepotrzebne, to oddaj na jakiś dom dziecka czy coś, a innym dom portfela nie zaglądaj.
Odpowiedz
(27-04-2025, 16:16 )sierżant sztabowy napisał(a): Jutro poniedziałek a na RCL rozporządzenie dotyczące podwyżek stoi w miejscu od miesiąca. Nowego nie ma. Ciekawe czy się wyrobią do 2 maja bo obietnice że z pensją ma być podwyżka to już były nie raz
Wystarczy przeczytać to co napisał admin poniżej i sprawa by była jasna.
Odpowiedz
Nie ma się czym przejmować. W niektórych kadrach już leżą decyzje do podpisania. Pozdrawiam.
Odpowiedz
Prawdą.jest ze będą w maju przed wyborami nagrody za niechorowanie ???
Odpowiedz
Podniecacie się podwyżka 300 zł, że szok,jakby wam to życie miało uratować.
Odpowiedz

Na 100 procent jutro ruszy ?? czuję to w kościach .
Odpowiedz

A czy czytasz czasami co wrzuca Administrator tego forum. Zajrzyj dwa posty niżej tam masz wszystko wyjaśnione ^⁠_⁠^
Odpowiedz